Μια σύντομη συνάντηση θα έχουν τελικά Τραμπ και Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει μια σύντομη χωρίς προετοιμασία συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην Αργεντινή όπως και με άλλους ηγέτες στη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 (G20), μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Νμίμτρι Πεσκόφ.

Την Πέμπτη ο Τραμπ ακύρωσε μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πούτιν στην Αργεντινή μετά τη σύλληψη από τη Ρωσία πλοίων του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού και των πληρωμάτων τους ανοικτά της Κριμαίας.

Σειρά tweet Τραμπ για τη ρωσική έρευνα

Στο μεταξύ, από το Μπουένος Άιρες, όπου ξεκίνησαν σήμερα Παρασκευή οι εργασίες της Συνόδου της G20, ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τον εαυτό του σε μια σειρά tweet που έστειλε, σχετικά με τα λεγόμενα του πρώην συνεργάτη του Μάικλ Κόεν για ένα σχέδιο για την εκμετάλλευση ακινήτων στη Ρωσία, καταγγέλλοντας ένα «κυνήγι μαγισσών».

Ο πρώην δικηγόρος του Ρεπουμπλικανού προέδρου, παραδέχθηκε την Πέμπτη ότι είπε ψέματα στο Κογκρέσο σχετικά με τις επαφές που είχε με Ρώσους σχετικά με το εν λόγω σχέδιο. Η υπόθεση αυτή αυξάνει την πίεση στον πρόεδρο των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της δαιδαλώδους έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για μια πιθανή συμπαιγνία με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

«Α, κατάλαβα! Ήμουν ένας πολύ καλός εργολάβος, που ζούσε ήρεμα τη ζωή του, όταν είδα τη χώρα μας να ακολουθεί τη λάθος κατεύθυνση (για να το πω ευγενικά)», ανέφερε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές και συνέχισα να ηγούμαι των επιχειρήσεών μου, με απόλυτα νόμιμο και ήρεμο τρόπο, μιλούσα για αυτό κατά τη διάρκεια της εκστρατείας μου» συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Εξέταζα αμυδρά να κατασκευάσω ένα κτίριο κάπου στη Ρωσία. Δεν διέθεσα καθόλου χρήματα, καμία εγγύηση και δεν έκανα αυτό το σχέδιο. Κυνήγι μαγισσών!» κατέληξε ο δισεκατομμυριούχος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα