Μητσοτάκης:«Xρειαζόμαστε νέες εκλογές»

φδβΤην αναγκαιότητα ταχείας προσφυγής σε εθνικές κάλπες υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στην Ελλάδα.
Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι «χρειαζόμαστε νέες εκλογές. […] Με κάθε μέρα που περνά που αυτή η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία, η ζημιά μεγαλώνει», και κατηγορεί τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καθυστερούν τις μεταρρυθμίσεις, αυξάνουν διαρκώς τους φόρους αντί να περικόπτουν τις δαπάνες και σπρώχνουν τη χώρα ξανά στην ύφεση.
Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης απευθύνεται και στους δανειστές, ζητώντας τους ελάφρυνση των όρων του μνημονίου και τονίζοντας ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ ως το 2018 πρέπει να μειωθεί στο 2%.
Τέλος, για το βρετανικό δημοψήφισμα, ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει αισιόδοξος ότι τα 27 εναπομείναντα μέλη της Ε.Ε. θα βγουν πιο δυνατά από την κρίση και ότι δεν θα υπάρξει κατάρρευση της Ένωσης, αν και ζήτησε «αποφασιστική σύγκρουση με τον λαϊκισμό».
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα