Μητσοτάκης: Χρειάζεται ένα πλέγμα σύγχρονων πολιτικών για την ανάπτυξη

Περιοδεία στη Λάρισα πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «δεν νοείται ανάπτυξη της χώρας χωρίς δυναμικό πρωτογενή τομέα, και στα αγροτικά προϊόντα και στην κτηνοτροφία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε από το Βλαχογιάννι Ελασσόνας πως «η ανάπτυξη δεν θα έρθει από μόνη της, αλλά χρειάζεται ένα πλέγμα σύγχρονων πολιτικών που θα αντιλαμβάνεται πως τα προϊόντα για να πουλήσουν θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικά».

Μίλησε επίσης για την φέτα ωστόσο σημείωσε ότι η συμφωνία έχει ένα πρόβλημα, που «είναι ο περιβόητος «αστερίσκος» , ο οποίος δεν χορηγεί στο προϊόν καθεστώς πλήρους προστασίας, το οποίο υπάρχει για άλλα κτηνοτροφικά, τυροκομικά προϊόντα, όπως π.χ. το γαλλικό ροκφόρ».

Σχετικά με τη φορολογία σημείωσε πως «ο συνδυασμός υψηλής φορολογίας και υπερβολικών ασφαλιστικών εισφορών καθιστά συνολικά το επιχειρείν προβληματικό στη χώρα μας».

«Εμείς έχουμε δεσμευτεί πως θα μειώσουμε την φορολογία, γιατί πιστεύουμε πως μπορούμε να μαζέψουμε κρατικές δαπάνες από ένα κράτος που παραμένει σπάταλο και στο οποίο υπάρχουν περιθώρια εξοικονόμησης δαπανών», σημείωσε.

Επιτέθηκε τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «η κυβέρνηση έδωσε λίγα σε πολλούς, μοιράζοντας ένα συγκεκριμένο κονδύλι για να αυξήσει την δυνητική πελατεία της».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα