Μητσοτάκης: Τραγέλαφος και αίσχος ο αλληλοδανεισμός βουλευτών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

«Κοινοβουλευτικό ελιγμό με τρεις στόχους», «τραγέλαφο» και «τελευταία πράξη μιας φαρσοκωμωδίας» χαρακτήρισε το πολιτικό διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή.

Πρώτος στόχος, είπε, είναι να αγκιστρωθεί ο κ. Τσίπρας στην εξουσία. Ο δεύτερος να στρωθεί ο δρόμος για την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών, τρίτος να κρατηθεί στη Βουλή έστω με πολιτικό αναπνευστήρα, το πολιτικό μόρφωμα των ΑΝΕΛ.

«Αν είχε ένα κέρδος ο πολίτης από τη συζήτηση στη Βουλή, είναι ότι είδε το θλιβερό επίπεδο στο όποιο οδηγείται η πολιτική ζωή του τόπου, το αίσχος του αλληλοδανεισμού των βουλευτών με πρόσκαιρους σχηματισμούς… Το πρωί ΑΝΕΛ το βράδυ ΣΥΡΙΖΑ τραγέλαφος… Οι ΑΝΕΛ έγιναν κόμμα ακορντεόν» είπε.

«Βουλευτές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς να διαγράφονται, υπουργοί προερχόμενοι από ΑΝΕΛ παραμένουν στη θέση τους» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Είπε επίσης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «θα είστε ντε φάκτο μια κυβέρνηση μειοψηφίας και αυτό θα αντανακλάται στις επιτροπές της βουλής». Κατηγόρησε επίσης τον Πρωθυπουργό ότι «με ψέματα πήρε την εξουσία, με ψέματα την υπηρέτησε και με ψέματα θα την εγκαταλείψει», καθώς και ότι έκανε τους φτωχούς φτωχότερους, επιβαρύνοντας τους πολίτες με φόρους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως το κόμμα του είναι απέναντι σε κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται και διερωτήθηκε: «Ποιος ακριβώς μας εγκαλεί; Εσείς που στήνατε κρεμάλες στο Σύνταγμα;;». Επέκρινε, δε, τον πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντάς τον «πνευματικό πατέρα» της θεωρίας ότι υπάρχει καλή και κακή βία. Αναφέρθηκε, δε, στην επίθεση που δέχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό ότι δεν είχε την ευαισθησία να τον επισκεφθεί στο νοσοκομείο.

Χαρακτήρισε εκ νέου λάθος την απόφαση του Ευ. Αποστολάκη να αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. «Δεν μπορεί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε ένα βράδυ να γίνεται υπουργός, όπως δεν μπορεί σε ένα βράδυ η πρόεδρος του Αρείου Πάγου να γίνεται σύμβουλός σας, και μετά επικεφαλής ανεξάρτητης αρχής», σχολίασε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως όποιος ψηφίζει ναι, «εγκρίνει συνολικά το ναυάγιο που ζει τα τελευταία χρόνια η χώρα» και «ανοίγει τον δρόμο στη δήθεν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα