Μητσοτάκης: Ο φοβισμένος Τσίπρας καλύπτει τον Καμμένο

Με μύδρους κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, αλλά και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι αρνούνται τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα θέσει στο μικροσκόπιό της την υπόθεση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του “Noor 1”, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, πέταξε το γάντι τόσο προς τον κ. Καμμένο, όσο και προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στον πρώτο, για να ζητήσει από μόνος του τη σύσταση εξεταστικής και τους δεύτερους, για να αρθούν στο ύψος της περίστασης και να ταχθούν υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης.

“Που χάθηκε το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς; Δεθήκατε τόσο πολύ (σ.σ. οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) που τραβάτε ο ένας στον άλλο στο βυθό. Σε αυτόν τον εναγκαλισμό, εμείς δε θα προσφέρουμε σωσίβιο. Από εδώ και πέρα ό,τι φέρνετε προς ψήφιση θα πρέπει να έχει τη στήριξη όλης τα πλειοψηφίας. Αφού διαλέξατε Καμμένο, θα πάτε μέχρι τέλους με τον κ. Καμμένο…”, τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης, για ακόμα μία φορά, κάλεσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να απαντήσει ξεκάθαρα σε τρία καίρια ερωτήματα που έχει θέσει η Νέα Δημοκρατία. Πρώτον, εάν ο κ. Τσίπρας είχε προηγούμενη ενημέρωση για τις επαφές του κ. Καμμένου; Δεύτερον, εάν είχε την έγκρισή του ο κ. Καμμένος για να το πράξει; Τρίτον, εάν τελικά ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός για το τι ειπώθηκε ανάμεσα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον καταδικασμένο σε ισόβια για την υπόθεση του Noor 1. “Ο κ. Τσίπρας πρέπει να απαντήσει, Εάν γνώρισε είναι συνυπεύθυνος σε βαριά θεσμική εκτροπή. Εάν δε γνώριζε, θα έπρεπε να είχε αποπέμψει τον κ. Καμμένο…”, επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Στιγματίζοντας την απουσία των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου από την αίθουσα της Ολομέλειας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε, στη διάρκεια της παρέμβασής του, πως με την πρότασή της για εξεταστική η γαλάζια παράταξη θέτει αυτονόητα πολιτικά, θεσμικά και ηθικά ζήτημα.

“Μιλάμε για μία υπόθεση από την οποία προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις για κατάργηση εξουσίας, με χειραγώγηση της δικαιοσύνης…Ως ΝΔ ζητούμε να μη μείνει τίποτα χωρίς διερεύνηση. Να τεθούν στο μικροσκόπιο πρακτικές θεσμικά απαράδεκτες…Ζητάμε να μπουν οι προβλέψεις του Συντάγματος μπροστά από τις πολιτικές σκοπιμότητες…Η κυβερνητική πλειοψηφία προτιμά τη συσκότιση. Προτιμά την καρέκλα της εξουσίας από τη διαφύλαξη των θεσμών”, ανέφερε και, ανεβάζοντας περαιτέρω τον τόνο της κριτικής του προς το οικοσύστημα Κουμουνδούρου-Ανεξάρτητων Ελλήνων, τόνισε πως ακόμα και μία συμπαιγνία έχει τα όριά της.

“Αυτό φάνηκε πρόσφατα από την τροπολογία που απέσυρε ο κ. Κοντονής. Ξέραμε πως είστε ικανοί για πολλά και πως θεωρείτε φυσικό να επιτίθεσθε στη Δικαιοσύνη. Ξέραμε πως δεν έχετε πρόβλημα να στοχοποιείτε όποιον σας ενοχλεί. Ξέραμε πως μπορείτε να κατασκευάσετε μέχρι και δημοσκοπήσεις εντός του Μεγάρου Μαξίμου…Η δικαιοσύνη είναι το τελευταίο καταφύγιο του αδύναμου πολίτη. Είναι η εγγύηση του πολιτεύματος. Εμείς είμαστε κοντά στη δικαιοσύνη με το να είμαστε μακριά της. Με το αφήνουμε δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους. Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούν όλα αυτά και τι δείχνουν; Δείχνουν την αγωνία σας να κρατηθείτε στην εξουσία ελέγχοντας κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής. Εδώ και τρία χρόνια λέτε ψέματα. Τραυματίζετε το πολίτευμα και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που η ετυμηγορία του ελληνικού λαού θα είναι πολύ σκληρή μαζί σας…”, ανέφερε.

Σταχυολογώντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε:

-Η κυβέρνηση θεωρεί φυσιολογικό πως υπουργός της χώρας συνομιλεί με ισοβίτη. Και να μην ιδρώνει το αυτό κανενός όταν προκύπτουν στοιχεία που δείχνουν χειραγώγηση της έρευνας…

-Εμείς θέλουμε η παρέμβαση του κ. Καμμένου να εξεταστεί σε βάθος…

-Είναι μονόδρομος εάν θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια να στηρίξετε την πρότασή μας κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Να μάθουμε τι είπαν δώδεκα φορές μέσα σε μία εβδομάδα ο κ. Καμμένος και ο ισοβίτης. Και ποιος είναι ο ρόλος αυτού του λιμενικού υπαλλήλου που μίλησε για πολιτικό σχέδιο, για να κυβερνά δέκα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας. Πρέπει να απαντηθούν και τα τρία καίρια ερωτήματα:

-Εάν ο κ. Καμμένος αισθάνεται καθαρός ας ζητήσει ο ίδιος την εξεταστική…Ο ίδιος θα έπρεπε πρώτος να τεθούν επί τάπητος όλα. Αλλά αυτό είναι ο κ. Καμμένος. Υβρίζει, οχυρωμένος πίσω από τη βουλευτική του ασυλία.

-Αλλά κι εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ θέλετε να σας ακολουθεί μία σκιά συγκάλυψης; Το να καταπιείτε υπόνοιες για εμπλοκή του αυτό πάει πολύ. -Αναρωτιέμαι εάν ο κ. Τσίπρας θα έρθει εδώ να μιλήσει ή θα μείνει κρυπτόμενος, όπως στην οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού…

-Έχω παρακολουθήσει πολλές φορές τον κ. Τσίπρα να καλύπτει τον κ. Καμμένο. Τον έβλεπα φοβισμένο. Αλλά δεν έχει λόγο να φοβάται. Ο κ. Καμμένος έχει πει πως θα πάνε μαζί μέχρι τέλους. Από εδώ και πέρα θα μιλώ για κυβέρνηση Καμμένου-Τσίπρα και όχι Τσίπρα-Καμμένου…

-Μήπως είναι η εμπλοκή του κ. Κουρουμπλή στην υπόθεση Καμμένου που εμποδίζει τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει;

-Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέει πως εφόσον μία υπόθεση εξετάζεται από τη δικαιοσύνη δε μπορεί να εξετάζεται από τη Βουλή. Αυτό είναι και ψευδές και παραπλανητικό…

-Η ΝΔ έχει ψηφίσει όλες τις προτάσεις για εξεταστικές. Εσείς καμία. Και αυτό τα δείχνει όλα…Λειτουργείτε με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Εμείς θέλουμε να χυθεί φως παντού. Κι αν κάποιο στέλεχος μας είναι αναμεμειγμένο σε κάποια πράξη ας υποστεί τις συνέπειες. Εσείς, γιατί δεν κάνετε το ίδιο;

-Και Καμμένος και κρυμμένος
Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: “Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει. Ο εμπλεκόμενος να μη συμμετέχει στη διαδικασία. Τόσα χρόνια που είμαι βουλευτής δεν το έχω ξαναδεί”.

Παράλληλα, λίγα λεπτά μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη, πηγές της Νέας Δημοκρατίας στιγμάτιζαν και αυτές με τη σειρά τους την απουσία του κ. Καμμένου από την αίθουσα της Ολομέλειας.

“Αυτή η πρακτική δεν έχει γίνει ποτέ πάλι στα χρονικά. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, για τον οποίο συζητείται η εξεταστική, να μπει μέσα στην αίθουσα 9,5 λεπτά. Και καμένος και κρυμμένος”, ανέφεραν χαρακτηριστικά κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εκλήθησαν να σχολιάσουν βίντεο που δείχνει τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, να χορεύει ζεϊμπέκικο στη γιορτή του πλοιοκτήτη του “Αγία Ζώνη ΙΙ”. Όπως τόνιζαν, “μία εβδομάδα τώρα, η συμπεριφορά τους δείχνει την υποκρισία αυτής της κυβέρνησης. Κάποιοι το έκαναν κρυπτόμενοι και κάποιοι φανερά στο εξωτερικό”. .

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα