Μητσοτάκης: Ο λαός δεν θα σας δώσει τρίτη ευκαιρία

Ο προϋπολογισμός είναι βαθιά αντιαναπτυξιακός και άδικος τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης. Η οικονομία πέφτει έξω σε όλους τους στόχους. Μεγαλύτερα θύματα είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι. Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος, δήλωσε.

 Εσείς που είπατε το Γενάρη ότι είστε κάθε λέξη του Συντάγματος ένα μήνα νωρίτερα ευτελίσατε το Σύνταγμα κάνοντας εργαλείο την Προεδρική Εκλογή για να ρίξετε την προηγούμενη κυβέρνηση, κατήγγειλε ο αρχηγός της ΝΔ «απαντώντας» στα όσα είπε ο Γ. Βούτσης (ότι την κυβέρνηση Σαμαρά την στήριξαν οι ξένοι).
Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που παραμένει σε μνημόνια και η οικονομία με τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης. Αναρωτήθηκε αν ο πρόεδρος της Βουλής είναι ικανοποιημένος γιατί ένα λαϊκιστικό κόμμα μετατράπηκε σε πειθήνιο όργανο. Αν έγιναν «χρήσιμοι ηλίθιοι».

«Ο λαός δεν θα σας δώσει τρίτη ευκαιρία. Αποτύχατε παντού και σε όλα», τόνισε.

Ο προϋπολογισμός επαναλαμβάνει την ίδια αποτυχημένη συνταγή είναι προϋπολογισμός λιτότητας, βαθιά αντιαναπτυξιακός και άδικος, δήλωσε.

Ο λαός αξίζει καλύτερα αλλά η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα στοιχειώδη. Ψεύδεστε συνειδητά, δεν έχετε λύσεις και γι’ αυτό είμαστε εδώ.

Ο προϋπολογισμός του 2018 μεγαλώνει κι’ άλλο το 2018. Οι πολίτες ελπίζουν ο προϋπολογισμός που θα ψηφιστεί σήμερα να είναι ο τελευταίος της κυβέρνησής σας.

Όπως είπε, η συμπολίτευση επαναλαμβάνει τρεις ανυπόστατους ισχυρισμούς. Πρώτον ότι η οικονομία αποδίδει, δεύτερον ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και ότι όλα αυτά έχουν κοινωνικό πρόσημο.

Η οικονομία δεν υπεραποδίδει αλλά πέφτει έξω σε όλους τους στόχους με βασικότερο τον ρυθμό ανάπτυξης. Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος γιατί έχουν νομοθετηθεί μέτρα για 2019 και 2020 και έχουν τεθεί δημοσιονομικοί περιορισμοί ως το 2022 τουλάχιστον. Ολοι ξέρουν ότι θα υπάρξει ειδική αυξημένη επιτήρηση μετά τον Αύγουστο του 2018 που θα συνδέεται με το χρέος, σημείωσε.

Τα μεγαλύτερα θύματα είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι γιατί φτωχοποιούνται. Φτωχοποιείται και η μεσαία τάξη, συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από δυο χρόνια ύφεσης η ελληνική οικονομία έχει αναιμικό ρυθμό ανάπτυξης, κάτω από τις δυνατότητές της. «Υπεραπόδοση σημαίνει να πηγαίνεις καλύτερα από τις εκτιμήσεις αλλά η οικονομία πηγαίνει χειρότερα από τις προβλέψεις. Υπάρχει υπερφορολόγηση και αδικία». Υπάρχει «υπεραπόδοση της αποτυχίας σας», τόνισε και υποστήριξε ότι το 2017 θα κλείσει με μικρότερη ανάπτυξη, μικρότερη κατανάλωση και μικρότερες δημόσιες επενδύσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα