Μητσοτάκης: «Οι εκλογές δεν θα αργήσουν. Θέλω τη θετική ψήφο των πολιτών»

Τον κίνδυνο να επανέλθει το σενάριο του Grexit, σε περίπτωση που δεν κλείσει η αξιολόγηση και η χώρα δεν εξασφαλίσει την προβλεπόμενη χρηματοδότηση, ώς τις αρχές Ιουλίου, επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Μακεδονία της Κυριακής».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος από σήμερα πραγματοποιεί περιοδεία στο νομό Θεσσαλονίκης, τονίζει πως οι εκλογές δεν θα αργήσουν και θα επιφέρουν πολιτική αλλαγή. Απευθύνει επίσης κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να ακούσουν τις θέσεις της ΝΔ και να τις συγκρίνουν με αυτές της κυβέρνησης, ενώ αναφέρεται στις αγροτικές κινητοποιήσεις, στις μειώσεις φόρων και στις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, στην ανανέωση στο κόμμα του και στη μορφή που θα έχει η κυβέρνησή του.

Για την αξιολόγηση δήλωσε:

«Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι αναγκαία προϋπόθεση για να εξασφαλίσουμε, τουλάχιστον, ότι τον προσεχή Ιούλιο δεν θα βρεθούμε αντιμέτωποι με νέο πιστωτικό γεγονός. Ξαναζούμε μέρες του 2015. Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση – που έπρεπε να έχει κλείσει από πέρσι το Φεβρουάριο – και δεν εξασφαλίσουμε την προβλεπόμενη χρηματοδότηση, στις αρχές Ιουλίου, το σενάριο του Grexit θα επανέλθει με μαθηματική ακρίβεια. Για άλλη μια φορά, η Κυβέρνηση, με άγνοια κινδύνου και δίχως συναίσθηση εθνικής ευθύνης, παίζει με τη φωτιά. Η ανικανότητα της Κυβέρνησης δίνει δικαίωμα στις πιο ακραίες φωνές της Ευρώπης να επαναφέρουν την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, ως την ενδεικνυόμενη λύση. Όλοι κατανοούν ότι ο χρόνος λειτουργεί εναντίον μας. Όλοι κατανοούν ότι υπάρχουν δεσμεύσεις της χώρας μας που δεν μετατίθενται. Όλοι κατανοούν ότι κάθε μέρα καθυστέρησης στην τήρηση των υποχρεώσεών μας μειώνει την αξιοπιστία μας και οδηγεί σε νέα μέτρα. Όλοι τα κατανοούν αυτά, πλην της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Αξιολόγηση σημαίνει έλεγχος του κατά πόσον τηρούμε πλήρως και εγκαίρως τις συμφωνημένες υποχρεώσεις μας. Αυτές που ο κ. Τσίπρας δέχτηκε, στο δικό του, αχρείαστο, τρίτο Μνημόνιο. Είναι πρόδηλο ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη αποτύχει. Από ανικανότητα; Από ιδεοληψία και εμμονή; Το μόνο που είναι βέβαιο είναι ότι, για άλλη μια φορά, σέρνει τη χώρα σε επικίνδυνα και αχαρτογράφητα νερά».

Για το ενδεχόμενο εκλογών:

«Δεν είμαστε μόνο εμείς που ζητούμε εκλογές επιτακτικά. Η πολιτική αλλαγή είναι αίτημα της κοινωνίας, που απορρίπτει συνειδητά, πλέον, το λαϊκισμό, το ψέμα και την ανικανότητα του κ. Τσίπρα. Οι πολίτες δεν πιστεύουν σε εύκολες λύσεις, ανυπόστατες υποσχέσεις, πολιτικές κολακείες και θεατρινισμούς. Καταλαβαίνουν και βιώνουν βαθιά μέσα τους την πραγματικότητα: Ότι, δηλαδή, ο λαϊκισμός και το ψέμα, όχι μόνον δεν οδηγούν σε λύση, αλλά επιτείνουν το πρόβλημα. Για όλους. Η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί εκλογές, διότι ξέρει ότι θα τις χάσει. Άλλωστε, το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι η παραμονή του στην εξουσία. Με κάθε τρόπο και ανεξαρτήτως κόστους για τον ελληνικό λαό. Η δυσαρμονία ανάμεσα στην βούληση των πολιτών και την σημερινή Κυβέρνηση είναι πρωτοφανής. Ο κ. Τσίπρας έχει απωλέσει ουσιαστικά τη δημοκρατική νομιμοποίηση. Ωστόσο, παρά τη θέλησή του, οι εκλογές δεν θα αργήσουν. Η πολιτική αλλαγή θα συντελεστεί. Και η βούληση του λαού θα εκφραστεί και θα μετουσιωθεί σε υπεύθυνη πολιτική πράξη. Θέλω, όμως, να τονίσω ότι βασικός μας στόχος ή καλύτερα στοίχημα, είναι η δημιουργία μιας πλειοψηφίας στην κοινωνία των πολιτών. Δεν μου αρκεί, κ. Πλάκα, οι πολίτες να καταψηφίσουν μόνο τη σημερινή Κυβέρνηση. Θέλω να ψηφίσουν θετικά. Θέλω να υπερψηφίσουν, δηλαδή, την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό έχει, ήδη, αρχίσει να γίνεται ορατό».

Για τα δύο χρόνια της Κυβέρνησης, αλλά και τον έναν δικό του χρόνο στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας:

«Ψέματα, ανικανότητα και φόροι είναι αυτά που γνώρισαν τις 730 ημέρες ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι πολίτες. Από εκεί και πέρα, αν υπάρχει ένα καλό που έκανε ο κ. Τσίπρας είναι ότι συνέτριψε οριστικά το λαϊκίστικο αφήγημα του εύκολου δρόμου για την έξοδο από την κρίση. Σίγουρα, κόστισε πολύ αυτή η εμπειρία. Αλλά μετά την εμπειρία Τσίπρα, η Ελλάδα γυρίζει αποφασιστικά την πλάτη στην ανευθυνότητα και τον τυχοδιωκτισμό. Και αυτή είναι η μεγάλη ελπίδα για τη χώρα μας. Η Ελλάδα, πρώτη βυθίστηκε στη δίνη του λαϊκισμού, και τώρα, που αντίστοιχα ρεύματα κερδίζουν δύναμη αλλού στην Ευρώπη, η χώρα μας είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα. Για το άλμα από το λαϊκισμό και το ψέμα, στην πολιτική της ευθύνης, της αλήθειας του πραγματισμού. Πρώτοι μπήκαμε στον φαύλο κύκλο της πολιτικής του ψέματος και πρώτοι θα εισέλθουμε στον δημιουργικό κύκλο της πολιτικής της αλήθειας. Όσο για τη Νέα Δημοκρατία, οι αλλαγές και οι καινοτομίες τον τελευταίο χρόνο είναι συνεχείς. Λάθη έγιναν. Τα αναγνωρίζουμε και προσπαθούμε να τα διορθώνουμε. Στόχος μας είναι να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι. Καλύτερα προετοιμασμένοι, καλύτερα ενημερωμένοι, καλύτερα στελεχωμένοι. Διότι ξέρουμε ότι δεν θα αργήσει η ώρα, που θα κληθούμε από τους πολίτες να αναλάβουμε το τιμόνι της χώρας. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη μεγάλη ευθύνη της ανάταξης της Ελλάδας. Και είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε».

Για το φορολογικό:

«Ο τερματισμός της υπερφορολόγησης είναι προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει κυριολεκτικά διαλύσει τους ελεύθερους επαγγελματίες, που αποτελούν κινητήρια δύναμη της οικονομίας μας. Το ιδεοληπτικό μένος της Κυβέρνησης απέναντι στην ιδιωτική οικονομία και την επιχειρηματικότητα είναι πρωτοφανές. Έχω δεσμευτεί με συγκεκριμένες ποσοτικοποιημένες εξαγγελίες ότι όλα αυτά θα αναστραφούν. Εμείς έχουμε μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Εμείς λέμε λιγότεροι και δικαιότεροι φόροι – λιγότερες δαπάνες. Εμείς προσαρμόζουμε τις δαπάνες στη φοροδοτική δυνατότητα των πολιτών και όχι το αντίθετο, όπως κάνει η Κυβέρνηση. Με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορέσουν να αναπνεύσουν ξανά».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα