Μητσοτάκης: Η ΝΔ ήταν και θα είναι πάντα απέναντι σε κάθε μορφής κατάληψη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη σήμερα στις θρησκευτικές εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου της Πάτρας, Άγιου Ανδρέα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ.

Στη συνέχεια έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα, αυτήν την σπουδαία μέρα για την Ορθοδοξία γιορτάζει η Πάτρα και όλη η Δυτική Ελλάδα. Τιμούμε τη μνήμη του Αγίου Ανδρέα, μιας σημαντικής προσωπικότητας στην ιστορία της Ορθοδοξίας, θυμόμαστε πάντα αυτές τις άγιες μέρες ότι η ιστορία του Έθνους μας είναι απολύτως ταυτισμένη με την ιστορία της Ορθοδοξίας. Εύχομαι σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά και καλά».

Aπαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις καταλήψεις στα σχολεία αυτές τις μέρες για το ζήτημα το Σκοπιανό τόνισε, όπως μεταδίδει το euro2day.gr,  πως «η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι πάντα απέναντι σε κάθε μορφής κατάληψη. Άλλοι έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στις καταλήψεις.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή, να πω ότι καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτηση όλων όσοι σήμερα επιλέγουν να βρεθούν απέναντι στην κακή συμφωνία των Πρεσπών την οποία υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος. Όμως, κλειστά σχολεία σημαίνει κλειστά μυαλά και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση ο υγιής πατριωτισμός να γίνει προσάναμμα ενός στείρου και ακραίου εθνικισμού στα χέρια κάποιων επιτήδειων.

Θα πρέπει όλοι μαζί να βρεθούμε απέναντι σε αυτούς οι οποίοι επιδιώκουν να ριζοσπαστικοποιήσουν τη νέα γενιά εξυπηρετώντας έτσι τις αλλότριες δικές τους κομματικές επιδιώξεις. Ο κάθε Έλληνας και το κάθε νέο παιδί έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί απέναντι σε αυτήν την κακή συμφωνία.

Ας το κάνει, όμως, κρατώντας τα σχολεία ανοιχτά και σεβόμενος πάντα τους δημοκρατικούς θεσμούς της πατρίδας μας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα