Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση προωθεί πολιτικές που δένουν τα χέρια της αστυνομίας 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση στη Βουλή για θέματα ασφάλειας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν αφήνει την Αστυνομία να κάνει την δουλειά της, προωθεί πολιτικές που της δένουν τα χέρια».

«Υπάρχει μία άγρια κατάσταση βίας και παρανομίας, αποτέλεσμα της δικής σας πολιτικής. Η ανομία κερδίζει συνεχώς έδαφος με τη συνέργεια και την ανοχή της κυβέρνησης. Οι Έλληνες φοβούνται», ανέφερε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το νόμο Παρασκευόπουλου, λέγοντας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι: «Ποιος άνοιξε τις πόρτες των φυλακών; Η κυβέρνησή σας, για να τρέχει μετά η αστυνομία να πιάνει αυτούς που εσείς αφήνετε ελεύθερους».

Επίσης, επέκρινε την κυβέρνηση και για την κατάργηση φυλακών τύπου Γ’ που είχε ως αποτέλεσμα, όπως είπε, να συνυπάρχουν σήμερα στις ελληνικές φυλακές μεγαλομαφιόζοι με τρομοκράτες και λοιπούς ποινικούς. «Φυλακές υψίστης ασφαλείας υπάρχουν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά εσείς τις καταργήσατε όταν αναλάβατε την εξουσία» ανέφερε για να προσθέσει ότι «οι νονοί και τα μεγάλα κεφάλια του εγκλήματος λειτουργούν πλέον ανενόχλητοι».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στα Εξάρχεια, λέγοντας ότι «πολλά τοπωνύμια έχουν γίνει συνώνυμα με την εγκληματικότητα. Τα Εξάρχεια έχουν μετατραπεί σε άβατο».

Τέλος, τόνισε ότι «η πολιτική βία επεκτείνεται. Τα πανεπιστήμια έχουν μετατραπεί σε αρένα τραμπούκων και παραβατικών στοιχείων. Στο Πάντειο καθηγητής είδε το πρόσωπό του να γίνεται αφίσα, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο πρύτανης προπηλακίστηκε μέσα στο ίδιο του το γραφείο, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το προαύλιο έχει μετατραπεί σε εμποροπανήγυρη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα