Μητσοτάκης: Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι σουρεαλιστικό

Άλλο πράγμα οι μεταρρυθμίσεις, άλλο η λιτότητα. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξή του στο EUobserver. «Η λιτότητα δεν πρέπει να συγχέεται με τις μεταρρυθμίσεις, είχαμε πάρα πολλή λιτότητα στην Ελλάδα και πολύ λίγες μεταρρυθμίσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μέχρι τώρα, δυστυχώς, κάθε φορά που μιλάμε στους Έλληνες για τις μεταρρυθμίσεις, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι αυξήσεις φόρων και μειώσεις συντάξεων. Νομίζω πως είναι καιρός, χωρίς να ξεφύγουμε από τις υποχρεώσεις μας, να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να ισορροπήσουμε τις πολιτικές μας υπέρ των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτει ακόμα ότι προτεραιότητά του θα είναι η «δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω ιδιωτικών επενδύσεων, που σημαίνει ένα φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον», ενώ αναφέρεται και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Καμία εκλογική διαδικασία δεν είναι δεδομένη. Είμαι σίγουρος ότι θα επικρατήσουμε και θα κερδίσουμε με σημαντική διαφορά, αλλά πρόκειται να είναι ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος», συμπλήρωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι σουρεαλιστικό, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα ότι έχει υπερφορολογήσει την ελληνική οικονομία και έχει σκοτώσει όποια ανάπτυξη μπορούσε να υπάρξει».

Τα νούμερα δεν λένε ψέμματα, τόνισε αναφερόμενος στους καταστροφικούς πρώτους μήνες του 2015. «Το πείραμα του Τσίπρα μας κόστισε 100 δισ. ευρώ».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η ΝΔ είναι «το μόνο πολιτικό κόμμα που έχει σαφές μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, το οποίο εκτείνεται και πέρα από τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα