Μητσοτάκης: Ας μην υπολογίζει σε εμάς ο κ. Τσίπρας για διάσωση της κυβερνήσεώς του (Video)

O Προέδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε συνέντευηη στο Bloomberg TV. Σε αυτήν αναφέρθηκε στο δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, την εκλογή του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, το μεταναστευτικό, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξε ιδιαίτερα καυστικός προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα έχει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «Μην υπολογίζεις σε εμάς για να διασώσεις την κυβέρνησή σου». Αυτό σημειώνει σε δημοσίευμα του το Bloomberg

«Αυτά τα δημοσιονομικά μέτρα είναι το κόστος που δυστυχώς πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα για την ανικανότητα της κυβέρνησής της. Ο κ. Τσίπρας μας έχει φέρει σε αυτό το χάλι. Ισχυρίζεται ότι έχει μια σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για αυτό εξαρτάται από τον ίδιο να φέρει αποτελέσματα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η κυβέρνηση Τσίπρα έχει μπλεχθεί σε συζητήσεις με τους δανειστές, προσπαθώντας να πετύχει μια συμφωνία για το πακέτο μέτρων και οικονομικών μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η κυβέρνηση να λάβει στο πλαίσιο της αξιολόγησης, ώστε να απελευθερώσει περισσότερα δάνεια.

Μόλις επιτευχθεί η συμφωνία, τα μέτρα θα χρειαστούν έγκριση από τη Βουλή των 300 εδρών, όπου ο κυβερνητικός συνασπισμός του Αλέξη Τσίπρα έχει πλειοψηφία μόλις τριών εδρών.

Στο δημοσίευμά του το Bloomberg αναφέρει ότι η στάση του κ. Μητσοτάκη σημαίνει ότι εάν ο κ. Τσίπρας βρεθεί αντιμέτωπος με μια αποστασία από τους βουλευτές του, δεν μπορεί να υπολογίζει σε σανίδα σωτηρίας από την αντιπολίτευση, όπως όταν πέρασε το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο του 2015.

«Η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές έτσι ώστε να αποκτήσει μια καλύτερη κυβέρνηση που θα αναλάβει την κυριότητα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για να βγάλει την Ελλάδα από αυτό το χάλι», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Στη συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg από τις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε για την συνάντηση των ηγετών των συντηρητικών πολιτικών κομμάτων της ΕΕ, σημείωσε ότι «δεν έχω τρόπο να εξαναγκάσω πρόωρες εκλογές. Ωστόσο είμαι πεπεισμένος ότι αν συνέβαιναν, θα τις κερδίζαμε».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα