Μητσοτάκης από Ουάσιγκτον: Η Ελλάδα παραμένει ένας φάρος σταθερότητας

«Αξιόπιστο σύμμαχο» των ΗΠΑ σε μια «πολύ απρόβλεπτη γειτονιά» χαρακτήρισε τη χώρα μας ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανέλυσε τις απόψεις του σε θέματα οικονομίας και επικαιρότητας, μιλώντας την Τρίτη στο Center of Strategic and International Studies, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του έστειλε μηνύματα προς τις ΗΠΑ, αλλά και την Τουρκία και τα Σκόπια, πως σε ένα ραγδαία επιδεινωμένο και επικίνδυνο γεωπολιτικό περιβάλλον, η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει ένα φάρος σταθερότητας. «Όταν οι ΗΠΑ κοιτάζουν μια περιοχή, όπου τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, νομίζω ότι το μήνυμα είναι ότι μπορείτε να θεωρείτε την Ελλάδα ως έναν αξιόπιστο σύμμαχο σε μια πολύ απρόβλεπτη γειτονιά» τόνισε.

Βασικός άξονας της ανάλυσης του κ. Μητσοτάκη ήταν η σύνδεση των γεωπολιτικών θεμάτων με την οικονομία, καθώς εξέφρασε την πεποίθηση πως μόνο μια Ελλάδα με υγιείς οικονομικές βάσεις θα μπορέσει να επιτελέσει έναν ισχυρό περιφερειακό ρόλο.

Αναφερόμενος στην οικονομία, σημείωσε πως το μεγάλο στοίχημα είναι η διατήρηση της ανάπτυξης μέσα από ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που θα στηρίζεται στην προσέλκυση επενδύσεων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην εφαρμογή δύσκολων αλλά απαραίτητων μεταρρυθμίσεων «που θα καταστήσουν την οικονομία μας πραγματικά ανταγωνιστική και θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης», όπως ανέφερε.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα