Μητσοτάκης:Ευθύνη των 27 η διαφύλαξη της ακεραιότητας της Ε.Ε

mitsotakis-tha-epistrepsei-to-dilimma-eurw-i-draxmiw_hr-thumb-large Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες,υπογράμμισε πως είναι ευθύνη των 27 κρατών – μελών είναι να διαφυλάξουν την ακεραιότητα της Ε.Ε. και χαρακτήρισε την απόφαση για Brexit ατυχή, ενώ για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία ότι απέδειξε πως ο λαϊκισμός δεν αποτελεί απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Παράλληλα,ο κ.Μητσοτάκης έκανε λόγο για στιγμές δοκιμασίας για την Ε.Ε. και εκτίμησε ότι αυτό που φάνηκε από το δημοψήφισμα είναι ότι υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία στους Ευρωπαίους πολίτες, που νιώθουν εκτεθειμένοι στις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και απειλούμενοι από τη μείωση των εισοδημάτων τους.

«Είναι υποχρέωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (E.P.P.) να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες, γιατί είναι  προβληματισμοί απόλυτα θεμιτοί» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «είναι υποχρέωση των πολιτικών ηγετών να οδηγήσουμε τα έθνη μας, αλλά και την Ε.Ε., σε μία νέα περίοδο του μετά – λαϊκισμού στην πολιτική».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα