Μητσοτάκης:Απάντηση στον λαϊκισμό η συμφωνία αλήθειας

mitsotakis_6Την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τον «οδικό χάρτη εξόδου της Ελλάδας από την κρίση» παρουσιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλίες του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει σε συνέδριο με θέμα «Η Στροφή της Ελλάδας; Λυδία λίθος για την Ευρώπη», το οποίο συνδιοργανώνεται από τη Σχολή Νομικών Σπουδών και Διπλωματίας Φλέτσερ του Πανεπιστημίου Tufts και το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής.

Σε διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ με θέμα «Το μέλλον της Δημοκρατίας», ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως στόχος του κόμματός του είναι να προσφέρει ένα νέο όραμα πολιτικής.

«Πρώτη μας προτεραιότητα, να δείξουμε στον κόσμο ότι αναγνωρίζουμε τα λάθη του παρελθόντος. Να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του. Να πείσουμε ότι αλλάζουμε. Με νέες ιδέες, νέους ανθρώπους, νέες πολιτικές», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως η ΝΔ πήρε το ρίσκο να προσπαθήσει να χτίσει μια «κουλτούρα ελπίδας», λέγοντας στον κόσμο μόνο την αλήθεια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως η αντιμετώπιση του λαϊκισμού αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για την Ελλάδα, είτε προέρχεται από την Αριστερά, είτε από τη Δεξιά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε στηριζόμενος σε ένα μεγάλο ψέμα. Αναπόφευκτα η χώρα συγκρούστηκε με την πραγματικότητα. Υποχρεωθήκαμε να υπογράψουμε ένα τρίτο μνημόνιο. Η οικονομία παραμένει σε ύφεση. Η Ελλάδα παραμένει, έξι χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης, εντός προγραμμάτων διάσωσης. Το 90% του πληθυσμού πιστεύει ότι η χώρα κατευθύνεται στη λάθος κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τη δική του πρόταση για την έξοδο από την κρίση, υπενθύμισε πως χρειάζεται ένα νέο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής και πως το πρόγραμμα που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη είναι κοστολογημένο.

Επιπλέον εξήγησε ότι πρέπει να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας ώστε να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα που έχουν συμφωνηθεί καθώς, είπε, είναι πολύ δύσκολο να ανακάμψει η οικονομία με πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για την επόμενη δεκαετία.

Επιπρόσθετα εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα: «Ευρωπαϊκοί Ορίζοντες» στο πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς στη Βαλτιμόρη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα