Μηνύματα Αλ. Τσίπρα για μνημόνιο και Τουρκία με συμβολική επίσκεψη στο Καστελόριζο

Στο Καστελόριζο θα μεταβεί, σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος πρόκειται να μιλήσει στο αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο των Δωδεκανήσων στην Ρόδο το βράδυ της ίδιας ημέρας, νωρίτερα θα επισκεφθεί το ακριτικό νησί.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Καστελόριζο έχει πολλαπλούς συμβολισμούς. Επισήμως ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στο νησί για τα εγκαίνια ενός έργου αφαλάτωσης. Όμως με την παρουσία του εκεί θα επιδιώξει να στείλει ένα ακόμη μήνυμα για την αναγκαιότητα ειρηνικής επίλυσης των διαφορών με την γειτονική Τουρκία, την ώρα που συνεχίζονται οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Συγχρόνως, κυβερνητικοί κύκλοι υπενθυμίζουν ότι η επίσκεψη Τσίπρα στο Καστελόριζο, λίγους μήνες από την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα, έρχεται απ’ την περιοχή από όπου ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την ένταξη της χώρας στο πρώτο μνημόνιο και σηματοδοτεί και την ελπίδα ότι πολύ σύντομα η χώρα θα βγει από την σκληρή επιτροπεία.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα