Μηδενική η εξάρτηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων από τον ELA

Μηδενική είναι πλέον η εξάρτηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA). Η εξέλιξη αυτή στηρίχθηκε στην αύξηση των καταθέσεων και στη σημαντική βελτίωση των λοιπών οικονομικών μεγεθών της Τράπεζας. Από 83 εκατ. Ευρώ, επίπεδο στο οποίο βρισκόταν η εξάρτηση της Τράπεζας από τον ELA τον Ιούνιο του 2017 μηδένισε στις 06 Μαρτίου 2019.
Η σταδιακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος που είχε ως αποτέλεσμα τον αυξημένο ρυθμό επιστροφής των καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα αντικατοπτρίζεται και στα μεγέθη των καταθέσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων. Από 325 εκατ. Ευρώ που ανέρχονταν οι καταθέσεις στο τέλος του 2017 ενισχύθηκαν σημαντικά και τις αρχές Μαρτίου 2019 διαμορφώθηκαν σε 417 εκατ. Ευρώ, σημειώνοντας μια συνολική αύξηση που ξεπερνά το 28%.
Ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, κ. Μιχαήλ Μαρακάκης δήλωσε: «Είναι μια ιστορική μέρα για την Τράπεζα καθώς δεν εξαρτάται πλέον από τον δανεισμό του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας. Η πλήρης απεξάρτησή μας προήλθε αποκλειστικά από την αύξηση των καταθέσεων και όχι με την έκδοση ομολόγων. Η εμπιστοσύνη που έδειξε ο κόσμος απέναντί μας, ιδιαίτερα από το 2018 μέχρι σήμερα, ήταν πολύ μεγάλη. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων παραμένει προσηλωμένη στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της που προβλέπουν την προσέλκυση καταθέσεων που αποσύρθηκαν από το τραπεζικό σύστημα πριν την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και την αύξηση της καταθετικής βάσης, την αδιάλειπτη διοχέτευση ρευστότητας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, την βελτίωση της ποιότητας του δανειακού χαρτοφυλακίου και την ενδυνάμωση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας σε εταιρικό και ενοποιημένο επίπεδο»
 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα