Με 154 «ναι» ψηφίστηκε απόψε ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός

Με 154 ψήφους υπερψηφίστηκε πριν από λίγο στη Βουλή ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός, γεγονός που παραδοσιακά θεωρείται ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Με τους υπουργούς της κυβέρνησης να επιχειρούν να δώσουν το στίγμα της επόμενης ημέρας μετά τα μνημόνια ολοκληρώθηκε  τη Δευτέρα το βράδυ η συζήτηση για τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό, ο οποίος υπερψηφίστηκε από 154 βουλευτές, μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών.

154 “Ναι” και 143 “Όχι” 

Σε σύνολο 297 βουλευτών, που συμμετείχαν στην ονομαστική ψηφοφορία, 143 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τον προϋπολογισμό. 

“Ναι” σε όλα τα άρθρα του Προϋπολογισμού ψήφισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Γ. Σαρίδης.

Ο κ. Σαρίδης είχε δηλώσει ότι δεν βρίσκει τον λόγο να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, όμως την ίδια στιγμή παραμένει στην ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων.

Νωρίτερα ο Β. Λεβέντης έστειλε μηνύματα τόσο στον βουλευτή της ΚΟ του που υπερψήφισε τον Προϋπολογισμό, κόντρα στην γραμμή του κόμματος, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ , εάν τελικά ο κ. Σαρίδης προσχωρήσει.

Μέχρι στιγμής πάντως ο κ. Σαρίδης ούτε έχει διαγραφεί από την Ένωση Κεντρώων, ούτε έχει δηλώσει ανεξαρτητοποίηση.

«Ναι» στον προϋπολογισμό και από το Ν. Κοτζιά εκτός από τις απόρρητες δαπάνες των υπουργείων που δεν «περνάνε» από τη Βουλή

«Όπως έχω δηλώσει ψηφίζω σε όλα “ναι” στον προϋπολογισμό, εκτός από τις απόρρητες δαπάνες που δεν περνάνε από τη Βουλή. Έχω ζητήσει από την κυβέρνηση να υιοθετήσει τη θέση, όπως οι απόρρητες δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών, περνάνε από τη Βουλή, να περνάνε όλες από τη Βουλή», δήλωσε κατά την ψηφοφορία του προϋπολογισμού ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα