Με τους πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου παρομοίασε τους Έλληνες ο Ταγίπ Ερντογάν

O εθνικός παροξυσμός στην Τουρκία, βρίσκεται στα ύψη και πάλι λόγω της εθνικής γιορτής το Σάββατο, όπως έχει αναδειχθεί, η πρώτη επέτειος από την απόπειρα του πραξικοπήματος, και ενώ “χτίζει” κλίμα έντασης στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο Τούρκος πρόεδρος προέβη σε μία περίεργη ιστορική παρομοίωση σε ομιλία του στην κεντρική επιτροπή του κόμματός του στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 15ης Ιουλίου, λέγοντας ότι:

“Αυτό που στόχευαν όλες οι ξένες δυνάμεις από τα Δαρδανέλια και μετά ξεκινώντας από τη Σμύρνη  μέχρι την Άγκυρα, καταλαμβάνοντας τη χώρα μας, το ίδιο προσπάθησαν και στις 15 Ιουλίου οι πραξικοπηματίες”, είπε υπονοώντας ότι οι Έλληνες και οι πραξικοπηματίες προσπάθησαν να καταστρέψουν κατά τον ίδιο τρόπο την Τουρκία, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία.

Και συνεχίζοντας τον εθνικιστικό του ειρμό, είπε: “Το τουρκικό έθνος έναν αιώνα μετά τα Δαρδανέλια και τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας θυμήθηκε ξανά και με πιο δυναμικό τρόπο την ταυτότητά του και ξαναήρθε σε επαφή με το ένδοξο παρελθόν του. Ο στόχος των πραξικοπηματιών, χρησιμοποιώντας σύγχρονα όπλα, προκειμένου να επιβληθούν στο έθνος, ήταν να αδειάσουν τους δρόμους και τις πλατείες και να αναλάβουν τη διαχείριση της χώρας. Αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί το έθνος δεν σταμάτησε μπροστά από τα τανκς, ίσα ίσα ανέβηκε πάνω σε αυτά”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα