Με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εκρίθηκαν τα μέλη της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων

Εγκρίθηκαν από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  τα μέλη της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, ενώ όπως προέκυψε από την διαδικασία επιλογής εμμέσως πλην σαφώς υπήρξε και καυτό παρασκήνιο μεταξύ Σπίρτζη-Κουρουμπλή για δύο υποψήφιους.

Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπήρξε έντονη αντίδραση για τον χαρακτήρα της ΡΑΛ η οποία στελεχώνεται με  κομματικές κι όχι υπερκομματικές επιλογές, ενώ για τον λόγο αυτό εκφράστηκαν αμφιβολίες κατά πόσο διασφαλίζεται ο ρόλος της ανεξάρτητης αρχής.

Σύμφωνα με την εισήγηση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή την οποία έκανε δεκτή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τις θέσεις της ΡΑΛ καταλαμβάνουν οι: Πρόεδρος ο κ. Παναγιώτης-Ιάσωνας Αγγελόπουλος, Αντιπρόεδρος Θανάσης Τορουνίδης, εισηγητής Π. Κουφός, εισηγήτρια Μ. Καραφώτη-Φωτιάδου, μέλη οι κκ Κ. Χλωμούδης, Β. Γεωργίου, Σπ. Γρινος, Β. Κορκίδης, και η κ. Ελ. Βελουδογιάννη.

Αναπληρωματικά μέλη οι κ.κ. Δημήτρης Μπαϊρακτάρης, και Θ. Λυμπέρης.

Για τις θέσεις του ΔΣ της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων δεν απαιτείται πλειοψηφία των 4/5 όπως πχ στο ΕΣΡ, ενώ στην ψηφοφορία υπήρξαν και δύο διαφοροποιήσεις. Το ‘ναι’ από τον Σπύρο Λυκούδη στον Κώστα Χλωμούδη, και το παρών της ΝΔ στον Βασίλη Κορκίδη.

Από την πλευρά της ΔΗΣΥ εκφράστηκαν έντονες αντιρρήσεις για δύο  υποψήφιους οι οποίοι όπως είπε ο Β. Κεγκέρογλου είχαν υπηρετήσει από την περίοδο 2011-2014 σε ΔΣ Οργανισμού Δημοσίων Συγκοινωνιών και τους κατήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης για τα πεπραγμένα τους στην ΣΤΑΣΥ. “Και τώρα τους φέρνει ο κ. Κουρουμπλής! Τι να πιστέψουμε γι αυτούς;” τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου. “Αυτά που λέει ο κ. Σπίρτζης  ή  ο κ. Κουρουμπλής; Ο ένας ήταν Πρόεδρος 2010-2011 κι ο άλλος διευθύνων και μετά άλλαξαν ρόλο την περίοδο 2013-2014. Κι ο ένας έδωσε διδακτορικό στον άλλον” τόνισε.

Ο ΠτΒ Νίκος Βούτσης σημείωσε πως κάποιος δίνει τα διδακτορικά.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης έκανε λόγο για διορισμούς με απλή πλειοψηφία συμβούλων υπουργών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα