Με τις μεγαλύτερες απώλειες σε διάστημα ενός μήνα έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με τις μεγαλύτερες απώλειες για διάστημα σχεδόν ενός μήνα ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις τους τα βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές του τεχνολογικού τομέα να εμφανίζουν έντονες πτώσεις και τους επενδυτές να αποφεύγουν τις περισσότερες βρετανικές μετοχές, καθώς η κυβέρνηση της χώρας αντιμετωπίζει δυσκολίες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που δεν έδωσε στην πρωθυπουργό Theresa May την αυτοδυναμία που επεδίωκε.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του υποχωρώντας κατά 1% στις 386,62 μονάδες, στη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση που εμφάνισε από τις 17 Μαΐου.

Παράλληλα, ο γερμανικός DAX στη Φρανκφούρτη έχασε επίσης 1% στις 12.690,44 μονάδες, όπως και ο γαλλικός CAC 40 που ολοκλήρωσε με απώλειες 1,1% στις 5.240,59 μονάδες.

Στη Βρετανία, ο FTSE 100 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές υποχωρώντας κατά 0,2% στις 7.511,87 μονάδες, σημειώνοντας ωστόσο τη πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση απωλειών.

Ο τεχνολογικός ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 πραγματοποίησε βουτιά 3,6% στον απόηχο του selloff στον κλάδο της τεχνολογίας στη Wall Street την Παρασκευή, το οποίο μεταδόθηκε στις ασιατικές και ευρωπαϊκές μετοχές.

Όπως αναφέρουν ξένοι αναλυτές, στις ΗΠΑ «όλοι έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην αντίδραση των μετοχών των εταιρειών-κολοσσών του κλάδου της τεχνολογίας», κάτι που επηρέασε σημαντικά όπως φάνηκε τις ευρωπαϊκές αγορές, με τη μετοχή της Apple να δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις και να υποχωρεί κατά 2,6% σήμερα, μετά από τη δεύτερη υποβάθμιση της εταιρείας μέσα σε δύο βδομάδες, από την Mizuho Securities. Μάλιστα, στη Φρανφούρτη η μετοχή της Apple κατρακύλισε κατά σχεδόν 6%.

Στα κυριότερα νέα της ημέρας, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, η νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να υιοθετήσει τη γραμμή ενός “ήπιου” Brexit ώστε να κρατήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στην ενιαία αγορά.

Στην Ιταλία, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων υπέστη πλήγμα στις δημοτικές εκλογές που έγιναν χτες, ενώ στη Γαλλία το κόμμα του Προέδρου E. Macron κέρδισε την πλειοψηφία στις κοινοβουλευτικές εκλογές.

Στη Μέση Ανατολή, το Κατάρ δήλωσε ότι είναι έτοιμο να λάβει υπόψη τις ανησυχίες άλλων αραβικών κρατών.

Στα εταιρικά νέα, ο διευθύνων σύμβουλος της Unicredit, Jean Pierre Mustier, δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι οι εγχώριες τράπεζες θα βοηθήσουν τις δυο προβληματικές ιταλικές τράπεζες.

Στη Γαλλία, ο πρόεδρος της Orange, Stephane Richard, δήλωσε ότι η γαλλική αγορά τηλεπικοινωνιών δύσκολα θα παρουσιάσει στο άμεσο μέλλον μια συγχώνευση μεταξύ των τεσσάρων παρόχων κινητής τηλεφωνίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα