Με σημαντικές απώλειες κινούνται οι ευρωαγορές

Οι ευρωαγορές, ακολουθούν σήμερα το πρωί τα χνάρια των ασιατικών, με τους χρηματιστηριακούς δείκτες να καταγράφουν σημαντικές απώλειες, καθώς η νέα εκτόξευση πυραύλου από την Βόρεια Κορέα αναζωπύρωσε τις παγκόσμιες ανησυχίες για τις εξελίξεις στην περιοχή.

Ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 υποχωρεί κατά σχεδόν 1%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει απώλειες της τάξης του 1.05%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax χάνει 1.16%, ο γαλλικός CAC σημειώνει απώλειες 1.18% και ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 1.12%. Στην Ελβετία ο SMI υποχωρεί κατά 0.87%.

Σημαντικές είναι οι απώλειες και στην περιφέρεια, με τον ισπανικό IBEX να χάνει 0.73%, τον ιταλικό FTSE MIB να υποχωρεί κατά 0.98% και τον πορτογαλικό PSI 20 να σημειώνει πτώση 0.54%.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές στρέφονται μαζικά προς τα ασφαλή assets με τον χρυσό να βρίσκεται σε υψηλό σχεδόν  10 μηνών και πάνω από τα 1.320 δολάρια την ουγκιά.

Στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, το ευρώ κινείται πάνω από τα 1,2 δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2015.

Στα μάκρο της ημέρας, ήπια πτώση σημείωσαν οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία τον Αύγουστο, μετά από μικρή αύξηση τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Nationwide. Συγκεκριμένα, οι τιμές υποχώρησαν κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, έναντι αύξησης 0,3% που είχαν σημειώσει τον Ιούλιο. Σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 2,1%.

Επίσης, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία αναμένεται να βελτιωθεί περαιτέρω το Σεπτέμβριο, και να διαμορφωθεί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 ετών, σύμφωνα με έρευνα της GfK. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της GfK αναμένεται να σημειώσει άνοδο στις 10,9 μονάδες το Σεπτέμβριο από τις 10,8 μονάδες τον Αύγουστο. Οικονομολόγοι ανέμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωνόταν στις 10,8 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά νέα, σαρωτικές αλλαγές στο διοικητικό της συμβούλιο προωθεί η Audi που σχεδιάζει να αλλάξει τα 4 από τα 7 μέλη του ΔΣ, καθώς ο όμιλος δίνει ακόμα μάχη με τις επιπτώσεις από το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων της Volkswagen, μητρικής της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα