Με πτώση έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με πτώση έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές με το επενδυτικό κοινό να επικεντρώνεται στην εμπορική διένεξη ΗΠΑ – Κίνας και στην πιθανή επιβολή νέων αμερικανικών δασμών σε εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε πτώση 0,59% στις 373,47 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,71% στις 11.955,25 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε κατά 0,31% στις 5.243,84 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε επίσης πτωτικά κατά 0,87% στις 7.318, 96 μονάδες.

Ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε κατά 0,27% και ο ισπανικός IBEX 35 κατά 1%.

Η Κίνα επανέλαβε σήμερα ότι θα επιβάλει αντίποινα εάν οι ΗΠΑ υλοποιήσουν την απειλή τους για νέους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας $200 δισ.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα μια λίστα με αμερικανικά προϊόντα συνολικής αξίας $60 δισ. στα οποία θα επιβληθούν δασμοί εάν η Ουάσινγκτον προχωρήσει στην υλοποίηση των απειλών της.

Παράλληλα, η κινεζική κυβέρνηση συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τον αντίκτυπο των αμερικανικών μέτρων σε εγχώριες και ξένες εταιρείες που λειτουργούν στη χώρα και λαμβάνει μέτρα για να τις ενισχύει, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εμπορίου, Gao Feng, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

Στα μάκρο της ημέρας, οι γερμανικές παραγγελίες του μεταποιητικού τομέα υποχώρησαν τον Ιούλιο κυρίως λόγω της κατακόρυφης πτώσης της ζήτησης εκτός της ευρωζώνης, σε μια ένδειξη ότι οι εμπορικές εντάσεις παγκοσμίως, επηρεάζουν ήδη τη διάθεση των επιχειρήσεων για επενδύσεις.

Οι συνολικές παραγγελίες μειώθηκαν 0,9% σε μηνιαία βάση, επιδεινώνοντας την πτώση του Ιουνίου (3,9%) στις παραγγελίες, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μηνιαία αύξηση 1,7%.

Ρίχνοντας μια ματιά στις μετοχές, σημαντικές απώλειες που άγγιζαν το 5% κατέγραψαν οι BHP Billiton και Aurubis. Πιέσεις δέχτηκε επίσης και ο τεχνολογικός κλάδος. Πτώση κατά 8,07% κατέγραψαν και οι μετοχές της γαλλικής Altran Technologies μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σύμφωνα με τα οποία τα καθαρά κέρδη κατέγραψαν πτώση 83% και διαμορφώθηκαν στα 9,5 εκατ. ευρώ. Πτώση κατά 8,62% κατέγραψε και η μετοχή της βρετανικής Weir Group.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα