Με ποσοστό 49% προηγούνται οι Συντηρητικοί της May – Στο 26% οι Εργατικοί

Το Συντηρητικό κόμμα της πρωθυπουργού Theresa May διεύρυνε ακόμη περισσότερο το προβάδισμά του επί των Εργατικών και το ποσοστό του, ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου, φτάνει πλέον το 49%, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos MORI.

Η δημοσκόπηση ήταν τηλεφωνική, σε δείγμα 1.004 ενηλίκων και διεξήχθη μεταξύ 21-25 Απριλίου. Σε σύγκριση με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση της ίδιας εταιρείας, οι Συντηρητικοί εμφανίζονται να έχουν ανεβάσει το ποσοστό τους κατά 6 μονάδες. Οι Εργατικοί υποχώρησαν κατά 4 μονάδες και βρίσκονται στο 26% ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες παραμένουν στο 13%. Δύο μονάδες κάτω είναι και το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Ukip, στο 4%.

Ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικών ερευνών της Ipsos MORI, είπε ότι το προβάδισμα της May ισοφαρίζει τη μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί υπέρ των Συντηρητικών σε προεκλογική εκστρατεία, εκείνη του 1983. Σε εκείνες τις εκλογές η Margaret Thatcher κέρδισε με ποσοστό 42,4% και απέσπασε πλειοψηφία 144 εδρών στο κοινοβούλιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα