Με πολιτικό όρκο ο Α.Τσίπρας για δεύτερη φορά πρωθυπουργός(Vid)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για δεύτερη φορά,μέσα σε ένα χρόνο, ορκίστηκε πρωθυπουργός.Στις  20:00 της Δευτέρας διεξήχθη η τελετή ορκωμοσίας του νέου πρωθυπουργού  στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει πολιτικό όρκο.

Τον Αλέξη Τσίπρα συνόδευαν ο πρώην υπουργός Επικράτειας Ν. Παππάς και η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, νεοεκλεγέντες βουλευτές και οι δύο.

Ο Αλέξης Τσίπρας ορκίστηκε στην τιμή και τη συνείδησή του να τηρεί τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας.Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την απερχόμενη υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνομιλία που είχε με την Βασιλική Θάνου κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου, την συνεχάρη για το γεγονός ότι η θητεία της ήταν «ουσιαστική» και κυρίως για το θέμα του προσφυγικού. «Καταφέρατε να διαχειριστείτε με άψογο τρόπο όλα τα τρέχοντα ζητήματα», είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «παρά το γεγονός ότι μείνατε για λίγο χρονικό διάστημα, καταγράφεται στην ιστορία ότι είστε η πρώτη Ελληνίδα πρωθυπουργός».

«Το προσφυγικό ζήτημα βρέθηκε σε ένα τεντωμένο σχοινί και πήρατε τις ορθότερες αποφάσεις για να αντιμετωπίσουμε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε πως η Ευρώπη δεν είχε προστατέψει τις χώρες υποδοχής.

Τόνισε μάλιστα ότι θα βρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής, σημειώνοντας ότι υπάρχει η ανάγκη της ευθυγράμμισης των χωρών του ευρωπαϊκού νότου που βρίσκονται πρώτες αντιμέτωπες με τα κύματα προσφύγων. «Η Ευρώπη να αντιμετωπίσει με αλληλεγγύη ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Όλοι έχουμε ένα κοινό σπίτι και πρέπει να μοιράζουμε την ευθύνη», συμπλήρωσε.

Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι επιστρέφει στο Μέγαρο Μαξίμου έχοντας την ανάμνηση μιας σκληρής διαπραγμάτευσης αλλά και την πίστη ότι θα φύγει, όταν έρθει η ώρα, οι αναμνήσεις θα είναι καλύτερες.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα