Με οικονομικές συνέπειες απειλεί η Ά.Μέρκελ την Ουγγαρία αν αρνηθεί να δεχτεί πρόσφυγες

«Όποιος απορρίπτει αυτήν την πράξη αλληλεγγύης θα πρέπει να δεχτεί ότι αυτό δεν θα περάσει χωρίς συνέπειες, συμπεριλαμβανομένων και των διαπραγματεύσεων για μια μελλονική οικονομική υποστήριξη», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος

«Η Ουγγαρία θα μπορούσε να υποστεί οικονομικές συνέπειες αν αψηφίσει τη δικαστική απόφαση για να μη δεχτεί αριθμό των προσφύγων που έχει οριστεί», υποστηρίζει σε συνέντευξή της η Άνγκελα Μέρκελ.

Το Βερολίνο σκληραίνει τη στάση του απέναντι στην κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι αντιτίθεται με τη συμφωνία μετεγκατάστασης των προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση σύστημα ποσοστώσεων.

«Όποιος απορρίπτει αυτήν την πράξη αλληλεγγύης θα πρέπει να δεχτεί ότι αυτό δεν θα περάσει χωρίς συνέπειες, συμπεριλαμβανομένων και των διαπραγματεύσεων για μια μελλονική οικονομική υποστήριξη» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Το Δικαστήριο της ΕΕ απέρριψε στις 6 Σεπτεμβρίου την προσφυγή της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας, που ζητούσαν να μην δεχτούν πρόσφυγες. Η απόφαση αυτή πυροδότησε και πάλι διαμάχη μεταξύ των ανατολικών και των δυτικών χωρών.

Σημειώνεται ότι μια διακοπή οικονομικής υποστήριξης θα είχε σοβαρές συνέπειες για τη Βουδαπέστη. Σύμφωνα με τον ιστότοτο της ΕΕ η Ουγγαρία πρόκειται να λάβει 25 δι. ευρώ μέσω των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων για την περίοδο 2014-20.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα