Με Μογκερίνι συναντάται ο Θεοδωράκης

O επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, την Τρίτη 26 Ιουνίου θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και αντιπρόεδρο της Κομισιόν Φεντερίκα Μογκερίνι .
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12.15 στο γραφείο της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας στο κτίριο Berlaymont. Οι σχέσεις με την Τουρκία, οι εξελίξεις στο προσφυγικό αλλά και το Μακεδονικό, είναι από τα θέματα που θα συζητήσουν ο Σταύρος Θεοδωράκης με τη Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία προέρχεται από την ομάδα των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, στην οποία ανήκει και το Ποτάμι.
Στις 18.30 της Τρίτης ο Σταύρος Θεοδωράκης θα μιλήσει σε εκδήλωση για το “Δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού” που θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Αίθουσα Altiero Spinelli. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος σε συνεργασία με την Ομάδα “Μεταρρυθμίσεις για Ανάπτυξη για την Ελλάδα” και τον Ευρωπαϊκό Δήμο.
Στην ίδια εκδήλωση θα συμμετάσχουν επίσης o ​Πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρώην Υπουργός Εξωτερικών,​ Ευάγγελος Βενιζέλος, η ​Σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ σε θέματα μεταρρυθμίσεων και επισκέπτρια Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, Δόμνα Μιχαηλίδου​, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης & Συντονιστής του Τμήματος Ελληνισμού της Διασποράς του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Φλωρεντής​, ​ενώ θα ​υπάρξουν παρεμβάσεις από πολιτικά κόμματα και οργανώσεις αποδήμων.
Το Ποτάμι έχει, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, θέσει ψηλά στις προτεραιότητές του το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Αυτό αποτελεί, πλέον, αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών, όχι μόνο στις ανεπτυγμένες δυτικές κοινωνίες, αλλά και σε χώρες εκτός Ε.Ε, όπως είναι η Τουρκία, που όπως είδαμε και στις τωρινές εκλογές, όλοι οι Τούρκοι που ζουν στο εξωτερικό , μπόρεσαν και ψήφισαν από όποια χώρα και αν βρίσκονταν.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα