Με μικτά πρόσημα τα ασιατικά χρηματιστήρια

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη με τον όγκο των συναλλαγών να παραμένει περιορισμένος ενόψει της αργίας για την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές αγορές θα παραμείνουν σήμερα κλειστές λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών, ενώ αύριο Παρασκευή θα κλείσουν νωρίτερα.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει άνοδο 0,65% στις 21.646,55 μονάδες με τις τράπεζες πάντως να επιβαρύνουν τον δείκτη. Η μεγαλύτερη ιαπωνική τράπεζα, η Mitsubishi UFJ Financial Group, χάνει 1,4% μετά από δημοσίευμα των New York Times ότι οι αμερικανικές αρχές φέρεται να εξετάζουν τα συστήματα της τράπεζας για τον εντοπισμό δραστηριοτήτων ξεπλύματος χρήματος.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 0,3%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει μικρές απώλειες 0,2%, ενώ ο Shenzhen Composite χάνει επίσης 0,2%.

Το κλίμα στις κινεζικές αγορές συνεχίζει να επιβαρύνει η έλλειψη προόδου στις εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ ενόψει της συνάντησης του προέδρου Xi Jinping με τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump στη σύνοδο της G-20 στο Μπουένος Άιρες στις 30 Νοεμβρίου.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,3%.Στην Αυστραλία ο ASX 200 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,9% μετά τη χθεσινό του βουτιά στο χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2017. Ο NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας σημείωσε άνοδο 0,35%.

Οι δείκτες σε Ταΐβάν και Σιγκαπούρη σημειώνουν άνοδο 0,2% και 0,25% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα