Με μικτά πρόσημα οι ευρωαγορές

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες, τερμάτισαν τις συναλλαγές τους σήμερα με μικτά πρόσημα, αποτυγχάνοντας να ακολουθήσουν το ράλι στις διεθνείς αγορές, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική αγορά εργασίας, την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 έχασε 0,14%, οι μετοχές της στοιχηματικής εταιρείας Paddy Power Betfair υποχώρησαν περισσότερο από 5% αφού  η εταιρεία ανακοίνωσε την παραίτηση του CEO Breon Corcoran.  Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX, υποχώρησε κατά 0,33%, ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,27% και ο γαλλικός CAC σημείωσε άνοδο 0,09%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX κέρδισε 0,17%, ο ισπανικός PSI 20 και ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκαν κατά 0,43%, ενώ ο ελβετικός SMI έχασε 0,24%.

Ο κλάδος των βασικών πόρων υποχώρησε κατά 2% σήμερα μετά την ανακοίνωση της ενίσχυσης των τιμών σιδήρου στην Κίνα, με την ArcelorMittal να ενισχύεται περισσότερο από 4%, ενώ η Anglo American, η BHP Billiton, και η Rio Tinto υποχώρησαν περισσότερο από 2% μετά τα νέα.

Οι επενδυτές, εν τω μεταξύ, παρακολουθούν τις διεθνείς εξελίξεις μετά από την απόφαση του ΟΗΕ να επιβάλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας, για τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων. Σε τηλεφωνική συνομιλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον ομόλογό του στη Νότια Κορέα, μάλιστα, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να ασκήσουν τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση στην Πιονγιάνγκ.

Στο “μέτωπο” της οικονομίας, απροσδόκητη πτώση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης στο τέλος του δεύτερου τριμήνου. Ειδικότερα, η βιομηχανικά παραγωγή της Γερμανίας υποχώρησε κατά 1,1% σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους τον Ιούνιο, καταγράφοντας την πρώτη μηνιαία πτώση από τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα