Site icon The Indicator

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές επιχείρησαν να αξιολογήσουν αντικρουόμενες ενδείξεις σχετικά με το ενδεχόμενο αποκλιμάκωσης της εμπορικής έντασης Κίνας και ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε αμετάβλητος στις 357,39 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε 0,06% στις 11.302,59 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι έκλεισε αμετάβλητος στις 4.983,24 μονάδες και ο FTSE στο Λονδίνο υποχώρησε 0,16% στις 7.005,50 μονάδες.

Ενισχυμένες βγήκαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου εν μέσω νέων ελπίδων για θετική κατάληξη στο μέτωπο των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Καθώς η σύνοδος της G-20 πλησιάζει, οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν με προσοχή τις σχετικές εξελίξεις. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στη Wall Street Journal ότι είναι “εξαιρετικά απίθανο” να καθυστερήσει η αύξηση του επιπέδου των δασμών στο 25% για κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο, την Τρίτη, ο οικονομικός σύμβουλος του Τραμπ, Λάρι Κάντλου, φάνηκε καθησυχαστικός, δηλώνοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει ξαναρχίσει συνομιλίες με την κινεζική κυβέρνηση “σε όλα τα επίπεδα”.

Ο Τραμπ και ο Κινέζος ομόλογός του αναμένεται να δειπνήσουν μαζί κατά τη διάρκεια της συνόδου της G-20 το Σαββατοκύριακο στην Αργεντινή.

Exit mobile version