Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές επιχείρησαν να αξιολογήσουν αντικρουόμενες ενδείξεις σχετικά με το ενδεχόμενο αποκλιμάκωσης της εμπορικής έντασης Κίνας και ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε αμετάβλητος στις 357,39 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε 0,06% στις 11.302,59 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι έκλεισε αμετάβλητος στις 4.983,24 μονάδες και ο FTSE στο Λονδίνο υποχώρησε 0,16% στις 7.005,50 μονάδες.

Ενισχυμένες βγήκαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου εν μέσω νέων ελπίδων για θετική κατάληξη στο μέτωπο των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Καθώς η σύνοδος της G-20 πλησιάζει, οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν με προσοχή τις σχετικές εξελίξεις. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στη Wall Street Journal ότι είναι “εξαιρετικά απίθανο” να καθυστερήσει η αύξηση του επιπέδου των δασμών στο 25% για κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο, την Τρίτη, ο οικονομικός σύμβουλος του Τραμπ, Λάρι Κάντλου, φάνηκε καθησυχαστικός, δηλώνοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει ξαναρχίσει συνομιλίες με την κινεζική κυβέρνηση “σε όλα τα επίπεδα”.

Ο Τραμπ και ο Κινέζος ομόλογός του αναμένεται να δειπνήσουν μαζί κατά τη διάρκεια της συνόδου της G-20 το Σαββατοκύριακο στην Αργεντινή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα