Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές

Μικτά πρόσημα επικράτησαν τελικά στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τις απώλειες να περιορίζονται αφότου ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε πως δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για το αμφιλεγόμενο σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,06%, ενώ και ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε 0,03% στις 19.081,50 μονάδες.

Ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,34% στις 7.050,75 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,63% στις 5.084,66 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 0,32% στις 11.551,60 μονάδες.

Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκαν οι μετοχές του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, εν μέσω εταιρικών ανακοινώσεων που απογοήτευσαν. Η Michelin είδε τη μετοχή της να κάνει “βουτιά” 11,28%, με τις προβλέψεις που ανακοίνωσε για ολόκληρη τη χρονιά.

Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν μέσω της κόντρας Βρυξελλών –Ρώμης για τους στόχους του προϋπολογισμού.

Στην επιστολή της προς τις ιταλικές αρχές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει λόγο για μια “άνευ προηγουμένου” απόκλιση στην ιστορία του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ανοίγοντας το δρόμο για όξυνση της αντιπαράθεσης με τη Ρώμη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα πτώση σημείωσαν οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών, ωστόσο, συνολικά οι ιταλικές μετοχές περιόρισαν τις απώλειές τους, ενώ και οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων μειώθηκαν αφότου ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε πως επιθυμεί να μειώσει τις εντάσεις μεταξύ Βρυξελλών και Ρώμης.

Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από το Brexit και συγκεκριμένα τις προσπάθειες για συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Βρετανίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα