Με μικρές απώλειες οι ευρωαγορές λόγω ΟΠΕΚ

Οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με μικρές απώλειες,  καθώς οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν πτώση μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να παρατείνει τους περιορισμούς στην παραγωγή πετρελαίου κατά εννέα μήνες, έως τον Μάρτιο του 2018.

Η απόφαση του ΟΠΕΚ λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο προσπάθειας να μειωθούν τα παγκόσμια αποθέματα καθώς οι τιμές του αργού έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ και τα έσοδά του έχουν σημειώσει “βουτιά” τα τελευταία τρία χρόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ολοκλήρωσε με μικρή πτώση 0,1% στις 392,14 μονάδες, παρότι καθ όλη τη διάρκεια της μέρας κινούνταν σε θετικό έδαφος.

Στο ίδιο κλίμα, με πτώση 0,2% ολοκλήρωσε ο γερμανικός DAX στη Φρανκφούρτη, στις 12.621 μονάδες.

Ο γαλλικός CAC υποχώρησε 0,1% στις 5.337 μονάδες. Στη Βρετανία τέλος, ο FTSE 100 έκλεισε με μικρά κέρδη 0,04% στις 7.517 μονάδες.

Ενδοσυνεδριακά, ο DAX “βυθίστηκε” πάνω από 100 μονάδες μέσα σε λίγα λεπτά. Σύμφωνα με τον Neil Wilson αναλυτή της ETX Capital, “πρόκειται για επίπτωση μια τραπεζικής αργίας στη Γερμανία που μείωσε τη ρευστότητα και αύξησε τη μεταβλητότητα”.

Οι μετοχές της Petrofac οδήγησαν τις απώλειες υποχωρώντας 30% μετά την ανακοίνωση της πετρελαϊκής ότι αποχώρησε ο Marwan Chedid από CEO. Η εταιρεία βρίσκεται υπό έρευνα, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες διαφθοράς, δωροδοκίας και ξεπλύματος χρήματος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα