Με μικρές απώλειες κινούνται οι ευρωαγορές

Με μικρές απώλειες κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές στις συναλλαγές της Τετάρτης καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα τελευταία στοιχεία για την οικονομία της Ευρωζώνης και ενώ συνεχίζεται η ροή των εταιρικών αποτελεσμάτων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 χάνει 0,1% στις 402,34 μονάδες.

Ο γερμανικός δείκτης DAX 30 σημειώνει οριακές μεταβολές στις 13.556,17 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,2% στις 5.524,32 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,3% στις 7.710,59 μονάδες.

Από το μέτωπο των μάκρο οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία των δεικτών PMI για τις υπηρεσίες και τον κλάδο της μεταποίησης στην Ευρωζώνη ενόψει και της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αύριο.

Στο μεταξύ, το μπαράζ των εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίζεται σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Η Novartis ανακοίνωσε σήμερα αύξηση κερδών και εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ ταυτόχρονα γνωστοποίησε ότι θα προτείνει μέρισμα 2,80 φράγκων ανά μετοχή, αυξημένο κατά 2% σε σχέση με το περασμένο έτος.

Στις ΗΠΑ, η Texas Instruments ανακοίνωσε πτώση κερδών και αύξηση εσόδων για το δ΄ τρίμηνο, ενώ οι προβλέψεις της εταιρείας δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των επενδυτών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα