Με μικρές απώλειες κινούνται οι ευρωαγορές

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες, στην πλειονότητά τους,  κινούνται σήμερα με μικρές απώλειες, καθώς η αβεβαιότητα γύρω από την αμερικανική πολιτική συνεχίζεται, παρά την άμβλυνση της έντασης με τη Βόρεια Κορέα.

Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,24%, με όλους τους βασικούς επιμέρους δείκτες να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος. Ο κλάδος των κατασκευών και των υλικών, δέχεται σήμερα σημαντικές απώλειες.

Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX χάνει 0,09%, ο γαλλικός CAC σημειώνει οριακή άνοδο 0,02% και ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,06%. Στην περιφέρεια, με απώλειες 0,19% κινείται ο ισπανικός IBEX 35, ενώ ο ελβετικός SMI υποχωρεί κατά 0,44%.

Υπενθυμίζεται ότι χτες ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να τερματίσει την λειτουργία του Συμβουλίου για την Βιομηχανία και του Φόρουμ Στρατηγικής και Πολιτικής, στον απόηχο των παραιτήσεων υψηλόβαθμων στελεχών από τα συμβούλια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σχετικά με τις ταραχές στο Σάρλοτσβιλ. Τα συμβούλια είχαν αποστολή να του παρέχουν κατευθύνσεις για την οικονομική πολιτική.

Να σημειωθεί ότι οι γεωπολιτικές ανησυχίες έχουν εξασθενήσει, μετά και την είδηση ότι η Βόρεια Κορέα θα αναβάλει το σχέδιο εκτόξευσης πυραύλων στο Γκουάμ.

Στο μέτωπο της οικονομίας, νέα πτώση σημείωσε η ανεργία στη Γαλλία στο β΄ τρίμηνο, και διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αρχίζει και αυτή να συμμετέχει στην ευρύτερη ανάκαμψη της ευρωζώνης. Η πτώση από το 9,6% στο 9,5% του ποσοστού ανεργίας, θα έρθει ως ευπρόσδεκτο νέο για το νέο πρόεδρο Macron ο οποίος έχει θέσει ως προτεραιότητα της πενταετούς θητείας του, την αναδιοργάνωση της αγοράς εργασίας της χώρας.

Στα επιχειρηματικά νέα, το γεγονός ότι ο γερμανικός αερομεταφορέας Air Berlin βρίσκεται σε συνομιλίες με τρεις αεροπορικές εταιρίες, μεταξύ των οποίων και η Lufthansa, αναζητώντας αγοραστές για τα περιουσιακά της στοιχεία, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Τόμας Βίνκελμαν μιλώντας στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), χωρίς να δίνει συγκεκριμένα ονόματα.

Και οι τρεις εταιρίες είναι ευυπόληπτες “σε ό,τι αφορά την οικονομική τους κατάσταση, επαρκώς μεγάλες για να προσφέρουν στην Air Berlin ένα εξασφαλισμένο μέλλον και ενδιαφέρονται να κρατήσουν τη Γερμανία ως τη βάση των δραστηριοτήτων”, δήλωσε ο Βίνκελμαν στην εφημερίδα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα