Με μεικτά πρόσημα έγινε η εκκίνηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

Οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ξεκίνησαν τη συνεδρίαση με μεικτά πρόσημα μετά την ανακοίνωση κεντρικών τραπεζών ότι ίσως έχει έρθει το τέλος της εποχής του φτηνού χρήματος και εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει οριακές μεταβολές με τους περισσότερους τομείς να κινούνται με αντίθετα πρόσημα.

Στη Γερμανία ο DAX υποχωρεί 0,11% στις 12.404 μονάδες, ο γαλλικός CAC καταγράφει κέρδη κοντά στο 0,18% και διαπραγματεύεται στις 5.164 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE χάνει 0,38% στις 7.322 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,37% στις 20.784 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει οριακές μεταβολές στις 10.537 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, ο κλάδος των χημικών οδηγεί τις απώλειες, οι οποίες κινούνται στο 1%. Η μετοχή της Bayer υποχωρεί μετά την ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας ότι μειώνει το outlook του για το 2017. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να προσαρμόσει τα κέρδη της ως αποτέλεσμα του αρνητικού outlook των εσόδων από τη δραστηριότητά της στη Βραζιλία, στον τομέα των καλλιεργειών. Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί 4%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα