Ολοκληρώθηκαν σήμερα 21/1 στη Βαρκελώνη οι εργασίες της «Διεθνούς συνέλευσης των λαών», μιας πολιτικής και κινηματικής διαδικασίας που συγκέντρωσε εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς καθώς και κοινωνικών κινημάτων.
Στις εργασίες της, που ξεκίνησαν στις 19/1 αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας και ελληνικών κοινωνικών κινημάτων.
Τη ΛΑΕ εκπροσώπησε ο Άλκης Αντωνιάδης, μέλος της επιτροπής πολιτικού σχεδιασμού της. Ο Τάσος Μαυρόπουλος συμμετείχε εκ μέρους του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, ενώ η Μάνια Μπαρζεφσκι συμμετείχε εκ μέρους της κίνησης «Απελάστε το ρατσισμό».
Η συνέλευση, που είχε προπαρασκευαστικό χαρακτήρα ενόψει της παγκόσμιας συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στο Καράκας της Βενεζουέλας, συζήτησε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και αναζήτησε καλύτερους τρόπους οργάνωσης και ευρωπαϊκού και διεθνούς συντονισμού των αντιστάσεων ενάντια στο Νεοφιλελευθερισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.
Στο πλαίσιο αυτό εκπρόσωποι από κοινωνικά κινήματα και αριστερές και προοδευτικές οργανώσεις από 34 χώρες παρουσίασαν την πολιτική κατάσταση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και συζήτησαν τις προοπτικές του αγώνα ενάντια στη λιτότητα και το νεοφιλελευθερισμό στην Ευρώπη.