Με μία ημέρα καθυστέρηση θα πέσει στη Γη ο κινεζικός δορυφόρος Tiangong-1

Αντί για την Πρωταπριλιά,ο κινεζικός δορυφόρος «Tiangong-1»-μεγέθους όσο ένα σχολικό λεωφορείο-αναμένεται να πέσει αύριο στη Γη,σε ποιο σημείο όμως, άγνωστο!

Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται σε αλλαγές της ηλιακής δραστηριότητας,επισημαίνουν οι αξιωματούχοι του διαστήματος.

Αν και δεν υπάρχει πιθανότητα ο δορυφόρος να χτυπήσει τη Βρετανία, θα μπορούσε να συντριβεί στην Ελλάδα, στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph».Η χώρα μας τις τελευταίες ώρες μπαινοβγαίνει στην επικίνδυνη ζώνη…

Αν τα συντρίμμια του δορυφόρου πέσουν στη Γη,πιθανότατα θα πέσουν στη Νέα Ζηλανδία, την Τασμανία, σε βόρειες περιοχές των ΗΠΑ ή στη Μέση Ανατολή, ωστόσο οι περισσότεροι ειδικοί προβλέπουν ότι θα πέσουν στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Οι ειδικοί περιμένουν εναγωνίως με τα κατάλληλα όργανα να παρατηρήσουν την πορεία… θανάτου του δορυφόρου «Ουράνιο Παλάτι»(σημαίνει στην κινεζική γλώσσα). Τα συντρίμμια του δορυφόρου ενδέχεται να μετατραπούν σε πύρινες μπάλες όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της Ευρωπαικής Διαστημικής Υπηρεσίας «ESA».

Ο Μάρκους Ντολένσκι, από το Διεθνές Κέντρο Ραδιοφώνου και Έρευνας για την Αστρονομία, δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNN πως, οι ειδικοί πιθανότατα να δουν μια σειρά από πύρινες μπάλες να ίπτανται στον ουρανό. Αυτό βεβαίως θα συμβεί εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα