Με θετικό πρόσημο τα ασιατικά χρηματιστήρια

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη καθώς τα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ δίνουν ώθηση στην πληγωμένη από τις εμπορικές εντάσεις επενδυτική ψυχολογία.

Τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Ιαπωνία υπογραμμίζουν πάντως το αδύναμο μακροοικονομικό περιβάλλον που έχουν διαμορφώσει οι εμπορικές εντάσεις των τελευταίων μηνών.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει μικρές απώλειες 0,1% μετά τα στοιχεία που έδειξαν επιβράδυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας τον Ιανουάριο.

Ειδικότερα, ο προκαταρκτικός δείκτης PMI της Markit/JMMA διολίσθησε στις 50,0 μονάδες τον Ιανουάριο από 52,6 μονάδες τον Δεκέμβριο. Μετρήσεις πάνω από τις 50 μονάδες δείχνουν επέκταση της δραστηριότητας. Σύμφωνα με την έρευνα, η παραγωγή και οι νέες παραγγελίες συρρικνώθηκαν, ενώ οι εξαγωγές υποχώρησαν περαιτέρω. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις εξαγωγές έδειξαν τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα άνω των δύο ετών, κυρίως λόγω της επιβράδυνσης στην Κίνα.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται 0,25%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 0,5%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύεται σε ποσοστό 0,8%. Στην Αυστραλία ο S&P ASX κερδίζει 0,4%, ενώ οι δείκτες σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη κερδίζουν 0,3% και 0,5% αντίστοιχα.

Τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες από αμερικανικούς κολοσσούς όπως η IBM, η Proctor & Gamble και η United Technologies οδήγησαν χθες τους δείκτες της Wall Street σε ανοδικό έδαφος. Ο τίτλος της IBM σημείωσε άλμα 8,5% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων από τον τεχνολογικό κολοσσό που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα