Με θετικό πρόσημο ξεκινούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με θετικό πρόσημο ξεκινούν την προτελευταία εβδομάδα του έτους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις αυξημένες προσδοκίες για ψήφιση του πολυαναμενόμενου φορολογικού νομοσχεδίου των ΗΠΑ.

Η φορολογική μεταρρύθμιση αναμένεται να ενισχύσει τα εταιρικά κέρδη, φέρνοντας επαναγορές μετοχών και υψηλότερα μερίσματα. Η ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη για αυτή την εβδομάδα.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,87% στις 391,55 δολάρια.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 1,13% στις 13.251 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 1,25% στις 5.416 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινείται στο +0,53%.

Στην Ιταλία, ο FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,95%, ενώ στην Ισπανία ο IBEX 35 κερδίζει 0,80%. Στην Πορτογαλία, ο PSI 20 κινείται στο +0,67%.

Στην πρώτη γραμμή της ανόδου βρίσκεται, μεταξύ άλλων, ο τεχνολογικός κλάδος, χάρη στην είδηση μιας σημαντικής εξαγοράς. Η γαλλική εταιρεία αεροδυναμικής και άμυνας Thales ανακοίνωσε την Κυριακή ότι συμφώνησε να εξαγοράσει την κατασκευάστρια τσιπ Gemalto αντί περίπου 4,8 δισ. ευρώ. Σε κοινή τους δήλωση, οι δύο εταιρείες ανέφεραν ότι στόχος είναι να δημιουργήσουν έναν παγκόσμιο ηγέτη στην ψηφιακή ασφάλεια. Οι μετοχές και των δύο εταιρειών καταγράφουν άνοδο άνω του 6%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα