Με θετικό πρόσημο άνοιξαν οι ευρωαγορές

Τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια  κινούνται με θετικό πρόσημο σήμερα Παρασκευή 25/08, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις ομιλίες της επικεφαλής της Federal Reserve, Janet Yellen και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi στο συνέδριο των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole των ΗΠΑ.

Οι ομιλίες των δύο κεντρικών τραπεζιτών σήμερα αναμένεται να δώσουν νέα στοιχεία για την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής σε ΗΠΑ και Ευρώπη τους επόμενους μήνες.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει ήδη δρομολογήσει την έξοδο της από την περίοδο των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων και αναμένεται τους επόμενους μήνες να δρομολογήσει τη συρρίκνωση του προϋπολογισμού της. Από την πλευρά της η ΕΚΤ αναμένεται να αρχίσει να εξετάζει από το φθινόπωρο τα επόμενα βήματα όσον αφορά το μέλλον του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση της ανάπτυξης και του πληθωρισμού.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται 0,1% στις 375,12 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX 30 κερδίζει 0,1% στις 12.193,01 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται σε ποσοστό 0,2% στις 5.120,83 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει επίσης 0,2% στις 7.423,48 μονάδες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα