Με ετήσιο ρυθμό 6,9% «έτρεξε» το ΑΕΠ της Κίνας το πρώτο εννιάμηνο του 2017

Με ρυθμό 6,9% σε ετήσια βάση αυξήθηκε το ΑΕΠ της Κίνας το εννιάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, για να διαμορφωθεί στα 59,3288 τρισεκατομμύρια γουάν (8,9614 τρισ. δολάρια), σύμφωνα με τα στοιχεία της Κινεζικής Στατιστικής Υπηρεσίας (NBS), τα οποία δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Η πρόβλεψη του Πεκίνου ανέμενε αύξηση του ΑΕΠ στο 6,5%, ενώ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017, το ΑΕΠ κατέγραψε ετήσια αύξηση 6,8%, έναντι 6,9% στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με την NBS.

Στο ίδιο διάστημα, αύξηση κατά 6,7% σε ετήσια βάση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή, έναντι 6% που είχε καταγραφεί την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2016. Το ποσοστό αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής παρέμεινε σταθερό κατά το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, ενώ για τον Σεπτέμβριο, η ετήσια αύξηση καταγράφηκε στο 6,6%. Στην διαμόρφωση του ποσοστού αυτού συμμετέχουν επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο που πλησιάζει γύρω στα 3 εκατομμύρια δολάρια.

 

Επίσης, οι πωλήσεις λιανικής καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 10,4% σε ετήσια βάση. Οι δε επενδύσεις για την αγορά εγκαταστάσεων, κτιρίων και εξοπλισμού αυξήθηκαν κατά 7,5% -ποσοστό χαμηλότερο έναντι του 7,8% που είχε καταγραφεί για τον ίδιο τύπο επενδύσεων το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2017.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα