Με επιφυλακτική άνοδο έκλεισαν οι ευρωαγορές

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διαμορφώθηκαν σε μικτό έδαφος με την πλειονότητά τους να εξασφαλίζει θετικό πρόσημο, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στο συνέδριο των κεντρικών τραπεζιτών του Jackson Hole.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 τερμάτισε με άνοδο 0,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,33%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε κατά 0,04% και ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,05%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,51%, ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώθηκε 0,19% υψηλότερα και ο πορτογαλικός PSI 20 γνώρισε κέρδη 0,45%.

Στην “κορυφή” της Ευρώπης βρέθηκε η μετοχή της Provident με “άλμα” 13%, μετά από τις απώλειες άνω του 66% που υπέστη στη διάρκεια της εβδομάδας, στον απόηχο της είδησης της αποχώρησης του CEO της Peter Cook. Από την άλλη, η Dixons Carphone κατρακύλησε στον “πάτο” του ευρωπαϊκού δείκτη, σημειώνοντας “βουτιά” άνω του 23%, έπειτα από την υποβάθμιση των προβλέψεών της για τα κέρδη του έτους.

Οι επενδυτές επικεντρώνουν την προσοχή τους στο συνέδριο των κεντρικών τραπεζιτών του Jackson Hole, όπου το ενδιαφέρον θα μονοπωλήσουν οι ομιλίες της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen και του Mario Draghi της ΕΚΤ, την Παρασκευή, σε αναζήτηση νέων ενδείξεων για τη νομισματική πολιτική τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη.

Στα μάκρο της ημέρας, στη Βρετανία σημειώθηκε επιβράδυνση της αύξησης της ιδιωτικής κατανάλωσης στο β’ τρίμηνο του έτους, ενώ σε υψηλό 10 ετών αναρριχήθηκε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γαλλία τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα