Με διακυμάνσεις τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια 

Μικρές διακυμάνσεις παρατηρούνται στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, καθώς “καταλαγιάζει” το παγκόσμιο επενδυτικό αίσθημα.

Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX ενισχύεται οριακά κατά 0,03%, ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,22% και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει οριακή άνοδο 0,02%. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,63%, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,09% και ο ελβετικός SMI κερδίζει 0,29%.

Η πολιτική κρίση στη Γερμανία πρωταγωνίστησε στη χτεσινή συνεδρίαση, ωστόσο οι ευρωπαϊκοί δείκτες κατάφεραν να κλείσουν ανοδικά κόντρα στις πιέσεις. Οι επενδυτές επέλεξαν να αφήσουν κατά μέρος τις ανησυχίες για τον αρνητικό αντίκτυπο από τις εξελίξεις στη χώρα, όπου έχει ξεκινήσει η αναζήτηση εξόδου από το πολιτικό τέλμα μετά τον βαρύτατο κόλαφο που υπέστη η Angela Merkel στην προσπάθειά της να σχηματίσει κυβέρνηση.

Σήμερα αναμένεται να έχει συνάντηση ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας Martin Schulz με τον σοσιαλδημοκράτη πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Frank-Walter Steinmeier.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον στρέφεται και στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται σήμερα αλλά και στην ανακοίνωση των στοιχείων για τον προϋπολογισμό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην Ασία με θετικό πρόσημο κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, διευρύνοντας τα χθεσινά τους κέρδη, με τις μετοχές της τεχνολογίας να πρωταγωνιστούν στην άνοδο μετά το χθεσινό ρεκόρ του Nasdaq.

 

πηγή  capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα