Με αυξημένα κέρδη η Barilla Hellas

Σταθεροποίηση του κύκλου εργασιών στην Ελλάδα άνω των 70 εκατ. ευρώ και ενίσχυση της κερδοφορίας παρουσίασε η Barilla Hellas το 2016.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 71,7 εκατ. ευρώ το 2016 έναντι 72,9 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 6,2 εκατ. ευρώ από 4,4 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι θετικές επιδόσεις είναι αποτέλεσμα της άριστης λειτουργίας της εταιρείας, που έχει επιτευχθεί μέσα από την πλήρη καθετοποίηση της δραστηριότητάς της, τις συνεχείς επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και την ανάπτυξη νέων κατηγοριών προϊόντων.

Το 2016 η Barilla Hellas διατήρησε την ηγετική θέση της στην ελληνική αγορά, με μερίδιο που ξεπερνάει το 42% (πηγή IRI), ενώ παράλληλα κατάφερε να σταθεροποιήσει τις πωλήσεις της, για ένατη συνεχή χρονιά, σε επίπεδα μεγαλύτερα των 70 εκατ. ευρώ.

Εκτός Ελλάδας, η ανοδική πορεία της συνεχίστηκε και στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που έχει στην ευθύνη της η Barilla Hellas. Ειδικότερα, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 140 εκατ. ευρώ έναντι 128 εκατ. ευρώ το 2015.

Διαθέτοντας ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση με μηδενικό δανεισμό και ίδια κεφάλαια που ξεπερνούν τα 45 εκατ. ευρώ, η Barilla Hellas συνεχίζει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα, υλοποιώντας το πρόγραμμά της με ίδια μέσα. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει ήδη ξεκινήσει η εκτέλεση νέου επενδυτικού προγράμματος, τριετούς διάρκειας και ύψους 5 εκατ. ευρώ, το οποίο στοχεύει στην αύξηση της δυναμικότητας των εγκαταστάσεών της και στον εμπλουτισμό της παραγωγικής της δυνατότητας με νέες προϊοντικές σειρές.

Με αφορμή τα αποτελέσματα του 2016, ο Γιώργος Σπηλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Barilla Hellas, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε καταρτίσει και υλοποιούμε μακροπρόθεσμο στρατηγικό πλάνο, που δίνει στην Ελλάδα κεντρικό ρόλο σε ξένες αγορές που εντάσσονται και λειτουργούν κάτω από τη διοικητική μας εποπτεία».

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα