Με αυγά υποδέχθηκαν τον Φιγιόν διαδηλωτές (Βίντεο)

Την παρέμβαση των βοηθών του, οι οποίοι επιστράτευσαν μία ομπρέλα, χρειάστηκε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, προκειμένου να προστατευθεί από τα αυγά που έριξαν εναντίον του διαδηλωτές το Σάββατο στην πόλη Καμπό λε Μπέν, στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Περίπου 30 διαδηλωτές ζήτησαν να συλληφθεί ο κ. Φιγιόν, ο οποίος βρίσκεται στη δίνη ενός σκανδάλου, με τον υποψήφιο της κεντροδεξιάς να απαντά ότι αυτές οι διαμαρτυρίες «συνιστούν προσβολή στη δημοκρατία… όσο περισσότερο διαμαρτύρονται τόσοι περισσότεροι Γάλλοι θα με υποστηρίξουν».

Λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από τις αποκαλύψεις ότι δέχθηκε ως δώρο πανάκριβα κοστούμια, το ραδιοφωνικό δίκτυο franceinfo μετέδωσε ότι ο κ. Φιγιόν έλαβε ως δώρα δύο ρολόγια αξίας 12.000 ευρώ και 15.000 ευρώ από έναν επιχειρηματία και έναν ωρολογοποιό. Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο, ένας εκ των δύο υποστήριξε ότι δεν ζήτησε τίποτα ως αντάλλαγμα.

Την ίδια ώρα, το ποσοστό υπέρ του κ. Φιγιόν κατέγραψε πτώση 2,5% σε σύγκριση με μια εβδομάδα πριν κι ανέρχεται πλέον σε 17% στη δημοσκόπηση του BVA που δημοσιεύτηκε σήμερα. Ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν εξασφαλίζει 26% στον πρώτο γύρο, με άνοδο 1% σε σύγκριση με μία εβδομάδα πριν ενώ η Μαρίν Λεπέν συγκεντρώνει 25%, με πτώση 1%.

Βάσει της δημοσκόπησης, ο Μακρόν θα κερδίσει τον δεύτερο γύρο με 62% έναντι 38% της Λεπέν.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα