Με απώλειες ολοκλήρωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Tα βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους σήμερα, Τρίτη, με απώλειες υπό την πίεση της ανόδου του ευρώ μετά τις δηλώσεις Draghi, που υπερασπίστηκε τη χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ και είπε ότι ένα πρόωρο τέλος της χαλάρωσης θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα ύφεση.

Σε αυτό κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έπεσε 0,8% κλείνοντας στις 385,98 μονάδες, σημειώνοντας το χαμηλότερο κλείσιμό του από τις 21 Απριλίου.

Στη Γερμανία, ο DAX 30 ολοκλήρωσε με απώλειες επίσης 0,8% στις 12.671 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε 0,7% στις 5.258 μονάδεςΣτη Βρετανία, ενώ ο FTSE 100 έχασε 0,2% κλείνοντας στις 7.434 μονάδες.

Παράλληλα, το ευρώ ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του ενισχυμένο στα 1,1294 προς το δολάριο, από το 1,1182, μετά τα σχόλια του προέδρου της ΕΚΤ, Μ. Draghi, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της χαλαρής νομισματικής πολιτικής παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζει τα σημάδια ανάκαμψης και την υποχώρηση των αποπληθωριστικών τάσεων στην Ευρωζώνη.

Όπως εκτιμάται, ένα ισχυρότερο ευρώ μπορεί να βλάψει τις μετοχές των ευρωπαίων εξαγωγέων, καθώς θα κάνει τα προϊόντα τους ακριβότερα στο εξωτερικό.

Στα κυριότερα εταιρικά, η μετοχή της Schaeffler AG πραγματοποίησε πτώση 13%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της που εμφάνισαν μειωμένη πρόβλεψη εσόδων για το 2017.

Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat Chrysler υποχώρησε κατά 1,2% όπως και της Ferrari που έχασε 2,1%/

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα