Με απώλειες οι ευρωαγορές και βουτιά 18% για την Banco Popular

Οι ευρωαγορές, κινήθηκαν σήμερα σε αρνητικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές κράτησαν το βλέμμα τους στραμμένο στην επικείμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας της Πέμπτη.

Το σημερινό κλίμα επηρέασε επίσης και το ντόμινο γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, αλλά και η νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης αναφοράς Stoxx Europe 600 σημείωσε οριακές απώλειες της τάξης του 0,13% και έκλεισε στις 392,04 μονάδες.

Στις επι μέρους αγορές, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,29% στις 7.525,76 μονάδες. Ο γαλλικός CAC επίσης τερμάτισε σε αρνητικό έδαφος με απώλειες της τάξης του 0,66%, στις 5.307,89 μονάδες. Σημειώνεται ότι σήμερα οι αγορές στη Γερμανία ήταν κλειστές λόγω δημόσιας αργίας.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε κατά 0,99%, ο ισπανικός IBEX 35 έχασε 0,19%, ενώ ο πορτογαλικός PSI 20 κατέγραψε απώλειες ύψους 0,75%.

Σχεδόν όλοι οι κλάδοι τερμάτισαν σε αρνητικό έδαφος σήμερα, με τους τους κλάδους ταξιδιών και αναψυχής να ηγούνται των απωλειών. Η μετοχή της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους, EasyJet υποχώρησε κατά 3,2% μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο στο Λονδίνο, καθώς μετά από παρόμοια περιστατικά είθισται να μειώνονται οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων.

Στην Ισπανία, η μετοχή της Banco Popular βυθίστηκε περισσότερο από 18%, καθώς η τράπεζα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και αναζητά εναγωνίως αγοραστή.

​Πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές της πορτογαλικής εταιρείας ενέργειας EDP, υποχωρώντας περισσότερο από 2%, καθώς ο διευθύνων σύμβουλός της συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των υπόπτων σε υπόθεση διαφθοράς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα