Με απώλειες κινείται ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Το χρηματιστήριο Αθηνών,  κινείται και σήμερα με απώλειες με την αγορά να επηρεάζεται από το αρνητικό κλίμα που κυριαρχεί στις ευρωαγορές, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,40% στις 828,70 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,5 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,48% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.177,43 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,85% στις 1.062,27 μονάδες.

Το ΧΑ δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο από το γεγονός ότι από χθες το απόγευμα η Ισπανία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη όπου ένας ισλαμιστής μαχητής του ISIS, παρέσυρε με φορτηγάκι πλήθος, σκοτώνοντας 13 άτομα και τραυματίζοντας τουλάχιστον 100.

Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,79%, με όλους τους επιμέρους δείκτες σε αρνητικό έδαφος. Ο ισπανικός IBEX σημειώνει πτώση 1,01%, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,93%, ο βρετανικός FTSE 100 και ο γερμανικός DAX υποχωρούν κατά 0,71%.

Υπό πίεση βρέθηκαν και οι ασιατικοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές “ζυγίζουν” την αυξημένη αβεβαιότητα που έχει επιστρέψει γύρω από το πρόσωπο του Ντ. Τραμπ. Οι ασιατικές μετοχές δέχτηκαν πιέσεις και από τις απώλειες της Wall Street. Υπενθυμίζεται ότι χτες κόκκινο βάφτηκε το ταμπλό του αμερικανικού χρηματιστηρίου, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά εδώ και τρεις μήνες που και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street τερματίζουν με απώλειες 1% και άνω.

Ελλείψει εσωτερικής επικαιρότητας, το ΧΑ σαφώς λαμβάνει τόνο από τις διεθνείς αγορές εδώ και αρκετές ημέρες, ακολουθώντας, με μικρότερη φυσικά έκταση, τις αναταράξεις που έχουν προκληθεί από την πρόσφατη γεωπολιτική ένταση μεταξύ ΗΠΑ-Β. Κορέας, τα γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ και πλέον την τρομοκρατία στην Ευρώπη.

Εντούτοις, τεχνικά, σύμφωνα με τον Ηλ. Ζαχαράκη της Fast Finance, τα επίπεδα των 2.220-2.230 μονάδων για τον FTSE 25 είναι το προηγούμενο υψηλό και λογικό ήταν να δώσει διόρθωση. Οι 2.174-2.177 μονάδες είναι κύρια στήριξη με τις 2.174 σε ωριαίο κλείσιμο να είναι και το stop στο Long. Σήμερα έχουμε λήξη στον f25 με τον καινούργιο συμβόλαιο του Σεπτεμβρίου να παίρνει σκυτάλη.

Στο ταμπλό τώρα, ο τραπεζικός κλάδος εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πίεση, με την Attica Bank να είναι στο -1,96%, την Alpha Bank στο -1,39% και με τις Βιοχαλκο και Grivalia στο -1,01% έκαστη. Ήπια πτωτικά κινούνται τα Ελληνικά Πετρέλαια, Φουρλής, ΕΕΕ, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, Εθνική, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, Eurobank, Folli Follie, Jumbo, Aegean και ΑΔΜΗΕ.

Στον αντίποδα, η Σαράντης ανακάμπτει σήμερα καταγράφοντας κέρδη 1,17%, ανακτώντας μικρό μέρος από το έδαφος που έχει χάσει τον Αύγουστο, ενώ η Τιτάν κερδίζει 1,34%. Στο +0,21% βρίσκεται η Motor Oil, ενώ δεν έχουν “επιλέξει” ακόμη πρόσημο οι Λάμδα, ΔΕΗ και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα