Με απώλειες η εκκίνηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Το χρηματιστήριο Αθηνών, συνεχίζει και σήμερα να κινείται στο στενό εύρος των 825-830 μονάδων, εξακολουθώντας να τηρεί στάση αναμονής σε ένα περιβάλλον απελπιστικά χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,09% στις 828,41 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 1,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στις 630 χιλ. τεμάχια. Απώλειες 0,07% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.177,20 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,53% στις 1.064,79 μονάδες.

Μέχρι να εκπνεύσει ο Αύγουστος και εάν δεν δρομολογηθεί το πλούσιο ημερολόγιο του Σεπτεμβρίου, η αγορά θα εξακολουθήσει τη συσσώρευσή της στα τρέχοντα επίπεδα, σχολιάζουν στα ημερήσια σχόλιά τους οι εγχώριοι αναλυτές. Και αυτό διότι με το “φορτωμένο” πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου, οποιαδήποτε κίνηση μοιάζει να εμπεριέχει υψηλό κίνδυνο.

Άλλωστε, εντός του Σεπτεμβρίου ο Γάλλος πρόεδρος, Ε. Μακρόν, θα επισκεφτεί την Αθήνα, για να τον “διαδεχτεί” λίγο αργότερα η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κ. Λαγκάρντ, ενώ “σφήνα” θα ανέβει και ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Οι διεργασίες που θα συνοδεύσουν αυτές τις εξελίξεις προφανώς θα διαμορφώσουν τις συνθήκες για την πορεία της οικονομίας, γεγονός που η αγορά αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον.

Όπως αναφέρει ο Ηλ. Ζαχαράκης της Fast Finance, ο γενικός δείκτης συνεχίζει αδιάφορος και χωρίς κατεύθυνση. Οι 827 μονάδες είναι βραχυπρόθεσμη στήριξη που διάσπαση μπορεί να δώσει και πάλι μια τάση στις 821 μονάδες. Οι 833 μονάδες αντίστοιχα είναι κοντινή αντίσταση μας στην παρούσα που κατοχύρωση θα μας φέρει στις 838 μονάδες. Η ζώνη των 841 μονάδων είναι σημαντικό επίπεδο αντίστασης σε μεγάλη εικόνα.

Η συσσώρευση συνεχίζεται χωρίς ουσιαστική κατεύθυνση και με χαμηλούς όγκους συναλλαγών. Οι 2.174 μονάδες κοντινή στήριξη που διάσπαση μπορεί να μας φέρει στις 2.168 ή τις 2.162 μονάδες. Αντίστοιχα οι 2.188 μονάδες είναι κοντινή αντίσταση με επόμενη οι 2.198 μονάδες. Ο τραπεζικός συγκέντρωσε και πάλι το ενδιαφέρον από πλευράς όγκου χωρίς παρόλα αυτά να απειληθούν οι αντιστάσεις του, καταλήγει ο κ. Ζαχαράκης.

Στο ταμπλό τώρα, η Βιοχαλκο και η ΔΕΗ, με το +2,01% και +1,86% αντίστοιχα που σημειώνουν, καταφέρνουν να αντισταθμίσουν τις πιέσεις που δέχεται η πλειονότητα των δεικτοβαρών μετοχών. Θετική και η συμβολή των ΑΔΜΗΕ, ΕΕΕ, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, Σαράντης, Μυτιληναίος, Λάμδα και Folli Follie.

Στον αντίποδα, η Attica bank βρίσκεται και σήμερα υπό πίεση, καταγράφοντας απώλειες 1,01%, με τις Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Τιτάν, Jumbo, Aegean, Εθνική, Motor Oil, Grivalia και Πειραιώς να σημειώνουν ήπιες απώλειες, χαμηλότερες του 1%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα