Με απώλειες έκλεισε ο χρυσός

Το συμβόλαιο του χρυσού, υποχώρησε σήμερα από τα υψηλά επίπεδα 11 μηνών, καθώς το ισχυρό δολάριο και τα θετικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ αποδείχτηκαν “βαρίδι” για το πολύτιμο μέταλλο, το οποίο έσπασε το τριήμερο ανοδικό σερί του.

Υπενθυμίζεται ότι χτες με μικρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο χρυσός, συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις καθώς η αναζωπύρωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο έστρεψε τους επενδυτές στο πολύτιμο μέταλλο.

Σήμερα, ο χρυσός έχασε 4,80 δολ. ή 0,36% για να κλείσει στα 1.310,64 δολ. ανά ουγγιά. Στα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα σημείωσε πτώση 0,40% στα 992,50  δολ. ανά ουγγιά, το ασήμι υποχώρησε οριακά κατά 0,07% στα 17,52 δολ. ανά ουγγιά και το παλλάδιο υπέστη απώλειες 1,19% στα 933,98 δολ. ανά ουγγιά.

Στο μέτωπο της οικονομίας, η αμερικανική οικονομική ανάπτυξη ήταν ισχυρότερη από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά στο β΄ τρίμηνο, σε μια ένδειξη για το momentum του β΄ μισού του 2017. Το ΑΕΠ “έτρεξε” με ρυθμό 3% στο β΄ τρίμηνο, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου. Πρόκειται για το ισχυρότερο τρίμηνο ανάπτυξης από το α΄ τρίμηνο του 2015. Οι αρχικές εκτιμήσεις στα τέλη Ιουλίου έκαναν λόγο για ανάπτυξη 2,6%, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν μικρότερη ανοδική αναθεώρηση στο 2,8%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα